Διεθνή

Όμικρον: Μακρόν και Καστέξ ακυρώνουν τα ταξίδια τους σε Μάλι και Ιορδανία λόγω του ιού

Όμικρον: Μακρόν και Καστέξ ακυρώνουν τα ταξίδια τους σε Μάλι και Ιορδανία λόγω του ιού
Όμικρον: Ο Εμμανουέλ Μακρόν ακύρωσε το ταξίδι που σκόπευε να κάνει στο Μάλι για να συναντήσει τον μεταβατικό πρόεδρο και να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ακύρωσε σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου το ταξίδι που σκόπευε να κάνει στο Μάλι για να συναντήσει τον μεταβατικό πρόεδρο και να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τα γαλλικά στρατεύματα, λόγω της παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Όμικρον

«Αυτή η απόφαση ελήφθη για λόγους συνέπειας μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν σε εθνικό επίπεδο και της διεθνούς ατζέντας του προέδρου και υπό την ανησυχία να μην εκτεθεί η στρατιωτική δύναμή μας σε μια στιγμή επιδείνωσης της υγειονομικής κατάστασης στη μητροπολιτική» Γαλλία, τονίζει το Ελιζέ.

Η ανακοίνωση της ακύρωσης του ταξιδιού έγινε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου υγειονομικής άμυνας,  για να επαναξετάσει  νέα μέτρα που μπορούν να παρθούν  μπροστά στο πέμπτο κύμα του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ακυρώνει το ταξίδι του στην Ιορδανία

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ αποφάσισε να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του για την Πρωτοχρονιά στην Ιορδανία λόγω ότι θέλει “να αποφύγει την εισαγωγή της παραλλαγής Όμικρον στα στρατεύματά μας που βρίσκονται σε εκτεθειμένο έδαφος”, ανακοίνωσε το επιτελείο του γραφείου του.

Ο Καστέξ  σκόπευε να ταξιδέψει στην Ιορδανία για να “δείξει την υποστήριξη της χώρας στους Γάλλους στρατιώτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση Chammal μαζί με τους συμμάχους της Γαλλίας που είναι παρόντες στην περιοχή”. Θα συνοδευόταν από την υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γκαμπριέλ Ατάλ. Όμικρον

Χιλιάδες Γάλλοι στρατιώτες συμμετέχουν στην επιχείρηση Chammal

Μάλιστα, χιλιάδες Γάλλοι στρατιώτες συμμετέχουν στην επιχείρηση Chammal, η οποία συνεχίζει να πολεμά κατά των τζιχαντιστών στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ και τη Συρία.

Στο σύνολο τους, 15.410 άνθρωποι με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στη Γαλλία, εκ των οποίων 1.449 ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments