Διεθνή

Γαλλία: Η Μπριζίτ Μακρόν στόχος fake news ότι είναι τρανσέξουαλ

Γαλλία: Η Μπριζίτ Μακρόν στόχος fake news ότι είναι τρανσέξουαλ
Γαλλία: Η Μπριζίτ Μακρόν στόχος fake news ότι είναι τρανσέξουαλ

Με αγωγή απάντησε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, σε μία σειρά fake news που την έχουν βάλει στο στόχαστρο. Οι ψευδείς ειδήσεις που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, αναφέρουν ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανσέξουαλ και ονομάζεται Ζαν Μισέλ Τρονιέ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, έχει ήδη κατατεθεί, την ώρα που το hashtag #JeanMichelTrogneux, έχει γίνει viral στη χώρα μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες, και πήρε τεράστιες διαστάσεις γύρω στις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Liberation, βασικό ρόλο στη μεγάλη διασπορά αυτού του ψέματος έχουν παίξει ακροδεξιοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα και πολεμούν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ αρνούνται την ύπαρξη του κορονοϊού.

Ποιος είναι Ζαν-Μισέλ Τρονιέ;

Η επίμαχη ανάρτηση υποστηρίζει ότι η Πρώτη Kυρία της Γαλλίας είναι το άγνωστο αγοράκι Ζαν- Μισέλ Τρονιέ. Μάλιστα στην ανάρτηση τοποθετείται μία παλιά φωτογραφία της κυρίας Μακρόν δίπλα στου μικρού αγοριού.

«Βρήκαμε τα ίχνη της Μπριζίτ, ή ΖανΜισέλ-Ανρί Τρονιέ, στην Τουλόν το 1973, όταν ήταν ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου, πριν αλλάζει φύλο και ταυτότητα, γύρω στα τέλη του ’80. Αριστερά, το μικρό αγόρι και δεξιά όταν έγινε καθηγήτρια στο γυμνάσιο και ονομαζόταν Μπριζίτ», αναφέρει η ανάρτηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, τη συγκεκριμένη φήμη έχει ξεκινήσει η Νατάσα Ρέι, η οποία παρουσιάζεται ως δημοσιογράφος. Δημοσίευσε το εν λόγω ψέμα, στην ακροδεξιά επιθεώρηση «Faits et documents». Το ψεύδος έγινε viral όταν το αναδημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube ένα μέντιουμ ονόματι Αμαντίν Ρέι. Η λέξη «Ζαν-Μισέλ Τρονιέ» έχει διαβαστεί περισσότερες από 66.000 φορές, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη, αυτοαποκαλούμενη δημοσιογράφος επιτίθεται προσωπικά κατά της Μακρόν. Στο παρελθόν είχε σχολιάσει στο Facebook την εξωτερική εμφάνιση της συζύγου του προέδρου της Γαλλίας, αναφέροντας ότι μοιάζει με τον εξωγήινο E.T.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments