Πολιτική

Follie Follie: Στο αρχείο οι καταγγελίες για δωροδοκία σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Follie Follie: Στο αρχείο οι καταγγελίες για δωροδοκία σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
Follie Follie: Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Αραχωβίτης και Μπαλαούρας είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούνται για το σκάνδαλο της εταιρείας.

Στο συρτάρι αρχείου μπήκε  η Οικονομική Εισαγγελία τη δικογραφία που αφορούσε σε καταγγελίες περί εμπλοκής κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο τεράστιο σκάνδαλο της υπόθεσης Folli Follie και στη δήθεν απόπειρα να ξεπλύνουν το όνομα  της εταιρείας, ενώ είχε ήδη αποκαλυφθεί το οικονομικό σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Follie Follie

Μάκης Μπαλαούρας

Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Αραχωβίτης και Μπαλαούρας εμπλέκονται στενά με την υπόθεση

Ειδικότερα από την έρευνα που διενήργησε η Οικονομική Εισαγγελία δεν προέκυψαν στοιχεία κατηγορίας σε βάρος τoυ πρώην υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, και των πρώην βουλευτών Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα.

Η υπόθεση με την εμπλοκή των ονομάτων των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία η «Price Water House Coopers».

Follie Follie

Αλέκος Φλαμπουράρης

Στην έκθεση των 200 σελίδων που συνέταξε, περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον μεγάλο μέτοχο της Folli Follie Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Στα  e-mails που τον καίνε ο υπάλληλος της εταιρείας αναφερόταν ονομαστικά στα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ισχυριζόμενος ότι επιχειρούσαν να βοηθήσουν με κάθε όφελος τη διοίκηση της Folli Follie , ενώ είχε ήδη βγει στο φως το οικονομικό σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Η Οικονομική Εισαγγελία δεν άργησε και έσπευσε να αποστείλει, αντίγραφα της δικογραφίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί το έγκλημα και αν όντως  έχουν αναμίξει τα παρακάτω πρόσωπα  Μάκη Μπαλαουρα, τον υπάλληλο της εταιρείας και τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής- μεσάζοντες». Της υπόσχεσης δηλαδή ωφελήματος , ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Follie Follie

Αλέξης Χαρίτσης

10 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η δίκη

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει καθώς στις 10 Ιανουαρίου 2022 πρόκειται να δικαστούν για το σκάνδαλο της Folli Follie ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης, η σύζυγός του Καίτη και άλλοι 10 κατηγορούμενοι, που αντιμετωπίζουν σωρεία κακουργημάτων για απάτη επενδυτών με παραποιημένους ισολογισμούς και ψεύτικα οικονομικά στοιχεία.

Η δίκη τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα γίνει το γρηγορότερο δυνατόν  λόγω του κινδύνου αποφυλάκισής των προφυλακισθέντων κατηγορουμένων τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (18μηνο).

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας (και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας (και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενηθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση (και της συνέργειας), της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Follie Follie

Σταύρος Αραχωβίτης

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η ζημία από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ, αν και, όπως εξηγείται, το συνολικό μέγεθος της οικονομικής βλάβης δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί επακριβώς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments