Πολιτική

Βουλή: Στην Ολομέλεια αύριο η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Βουλή: Στην Ολομέλεια αύριο η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Βουλή: Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες διατάξεις.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις», θα ψηφιστεί αύριο Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια στη Βουλή.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 το καταψήφισαν, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, δεν έχουν εκφέρει ακόμα άποψη, στην αυριανή συζήτηση και ψήφιση του από την Ολομέλεια θα μάθουμε ζωντανά. Βουλή

«Από τις 557 που τις παρέλαβε, σήμερα έχουν υπερδιπλασιαστεί φθάνοντας στις 1.328»

Η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη, απάντησε με αποδείξεις και νούμερα στη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενίσχυσε τις κλίνες ΜΕΘ, και ζήτησε την κατάθεση αναλυτικών στοιχείων, αντέτεινε ότι από τις 557 που τις παρέλαβε, σήμερα έχουν υπερδιπλασιαστεί φθάνοντας στις 1.328.

«Αποσιωπάτε για αντιπολιτευτικούς λόγους την μεγάλη προσπάθεια επί δύο χρόνια που καταβάλει η κυβέρνηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας με συγκεκριμένα μέτρα για ενίσχυση του ΕΣΥ και με πρόσθετα κίνητρα για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής», τόνισε η κ. Ράπτη.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Υγείας και αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, υπογράμμισε ότι «με τα πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης δεν δίνεται η εικόνα μιας σοβαρής και αξιόπιστης διαχείρισης της πανδημίας, αντίθετα ενισχύουν την ανασφάλεια των πολιτών».

«Αυστηροποίηση των μέτρων σε κλειστούς χώρους συναθροίσεων και διασκέδασης»

Συγχρόνως, ο κ. Ξανθός έφερε στο τραπέζι νέα πρόταση, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, την αυστηροποίηση των μέτρων σε κλειστούς χώρους συναθροίσεων και διασκέδασης.

Ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ισχυρίστηκε  ότι «η κυβέρνηση, με επικοινωνιακά τεχνάσματα και εργαλειοποίηση της επιστήμης δεν μπορεί να καλύψει την επιχειρησιακή της γύμνια». Βουλή

«Για ένα ακόμα σχέδιο της κυβέρνησης που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας υπέρ του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

«Είναι ένα νομοσχέδιο με παρατάσεις επί παρατάσεων που αποδεικνύει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και την αποτυχημένη πολιτική της», ισχυρίστηκε η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου.

Βουλή: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται φορολογικές διατάξεις, ρυθμίσεις για την αγορά ενέργειας, τη λειτουργία των μεταφορών, για τις εργασιακές σχέσεις, ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ, της εκπαίδευσης την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και της ασφάλειας του πολίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments