Πολιτική

Αναβάλλεται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ;

Αναβάλλεται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ;
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με πιθανή αναβολή του προγραμματισμένου συνεδρίου του κόμματος.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να ζήτησε πρόωρες εκλογές αλλά η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος, δεν άλλαξε από τη μια μέρα στην άλλη. Στη Κουμουνδούρου, όλοι προετοιμάζονται για το επερχόμενο συνέδριο του Φεβρουαρίου. Η επιλογή της ακραίας πόλωσης και η πρόταση για εκλογές, μπορεί να ικανοποίησε τη πλειοψηφία των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κλίμα εσωστρέφειας συνεχίζει να επικρατεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τις 24-27 Φεβρουαρίου, δεν αποκλείεται να αναβληθεί. Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να επικρατούν δεύτερες σκέψεις. Η παγκόσμια κινητοποίηση για το νέο πανδημικό τσουνάμι και οι δυσοίωνες προβλέψεις για την Ελλάδα, προβληματίζουν σοβαρά τα στελέχη και την ηγεσία. Ο Αλέξης Τσίπρας που επικοινωνεί πολύ συχνά με τους Έλληνες επιστήμονες, δέχεται τις πληροφορίες για το μεγάλο κύμα που θα επικρατήσει στη χώρα μας, περίπου την ίδια περίοδο. ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προσπαθεί να κάνει το άσπρο, μαύρο

Οι σκέψεις που υπήρχαν μέχρι στιγμής ήταν το συνέδριο να πραγματοποιηθεί με υβριδική μορφή. Συγκεκριμένα το κέντρο του συνεδρίου θα είναι στο γήπεδο του Taekwodo, στο Φάληρο. Στο συγκεκριμένο χώρο θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του, περίπου 500 άτομα. Ταυτοχρόνως σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, στις έδρες των περιφερειών ή των μεγάλων πόλεων, στα αντίστοιχα κλειστά γυμναστήρια θα λειτουργεί ένα παράλληλο συνέδριο, με ταυτόχρονη σύνδεση με το Παλαιό Φάληρο. Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας συμμετοχής, μέσω μεγάλων οθονών, των δημοσίων τοποθετήσεων και φυσικά των ψηφοφοριών. Με συμμετοχή λελογισμένη και με απόλυτα υγειονομικές συνθήκες και κανόνες ασφαλείας.

Όλα αυτά προσώρας.

Διότι ήδη στη Κουμουνδούρου αρχίσουν να προβληματίζονται για αυτή καθεαυτή τη διεξαγωγή του. Η υγειονομική κατάσταση της χώρας και η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα που θα επικρατεί, με χιλιάδες νοσούντες, θα αποτελεί ένα τροχοπέδη, κυριολεκτικά  και μεταφορικά  στη διεξαγωγή μεγάλων συνεδρίων πόσο μάλλον, ενός κόμματος.

Μια σκέψη είναι η χρονική μετατόπιση του. Κάτι που, όμως, δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι θα επικρατήσει και το βάθος χρόνου αντιμετώπισης. Ήδη οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια ραγδαία εξέλιξη στις επόμενες ημέρες με κορύφωση τους δυο-τρεις επόμενους μήνες.

Η προοπτική της αναβολής δεν φαίνεται να ικανοποιεί αρκετούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Το συνέδριο, λένε, οι περισσότεροι έχει καθυστερήσει επικίνδυνα για το πολιτικό γίγνεσθαι του κόμματος και η προοπτική ματαίωσης ή αναβολής του, θα προκαλέσει νέες τριβές και ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments