Πολιτική

Βορίδης: Τροπολογίες για τρίμηνες παρατάσεις εργαζομένων σε ΟΤΑ και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Βορίδης: Τροπολογίες για τρίμηνες παρατάσεις εργαζομένων σε ΟΤΑ και βρεφονηπιακούς σταθμούς
Βορίδης: Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας δόθηκε τρίμηνη παράταση μέχρι 31 Μαρτίου 2022 στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού για την κάλυψη αναγκών της πανδημίας.

Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας δόθηκε τρίμηνη παράταση μέχρι 31 Μαρτίου 2022 στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού για την κάλυψη αναγκών της πανδημίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που δίνεται, αφορούν αποκλειστικά την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει από την εξέλιξη της πανδημίας και που δεν μας επιτρέπει να τις σταματήσουμε».

Παράλληλα, απαντώντας στους συνδικαλιστικούς φορείς εργαζομένων στους ΟΤΑ, που ζήτησαν την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι «υπάγονται στο σχετικό νόμο για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους 24 μήνες».

«Αυτή είναι μια συνδικαλιστική οπτική, όμως οι συμβάσεις που παρατείνονται αφορούν εργαζομένους για την κάλυψη μόνο των αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία και οι ισχυρισμοί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν μπορούν να ακούγονται γιατί εκφεύγουν του νόμου και εκθέτουν τους εαυτούς τους», επεσήμανε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε και της τροπολογίας για την παράταση μέχρι 30/7/2022 των συμβάσεων των εργαζομένων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, υπογραμμίζοντας ότι η μη παράταση τους εν μέσω της σχολικής χρονιάς θα οδηγούσε σε τεράστια ζητήματα για τους γονείς και ενδεχομένως να έκλειναν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments