Πολιτική

Σταϊκούρας Πλεύρης: Ανακοίνωσαν τη διάθεση 2.503.250 εκατομμυρίων για ασθενοφόρα και δράσεις

Σταϊκούρας Πλεύρης: Ανακοίνωσαν τη διάθεση 2.503.250 εκατομμυρίων για ασθενοφόρα και δράσεις
Σταϊκούρας Πλεύρης: Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσαν πως θα διατεθεί ποσό ύψους 2.503.250 εκατομμυρίων για τη στήριξη στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσαν πως θα διατεθεί ποσό ύψους 2.503.250 εκατομμυρίων για τη στήριξη στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν από τον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών από δωρεές για τη στήριξη τεσσάρων στοχευμένων δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση και πρόληψη των συνεπειών της πανδημίας.

Το σύνολο των προσφορών που παραδόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών αφορούν στο σύνολό τους την προστασία των πολιτών. Οι πόροι που συγκεντρώθηκαν επιστρέφουν στην κοινωνία με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και σεβασμό ανέφεραν μεταξύ άλλων οι δύο υπουργοί Υγείας και Οικονομικών.

Πάνω από 450 επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες βοήθησαν στη συγκέντρωση του παραπάνω ποσού ενώ ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως έδειξαν την αλληλεγγύη τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Πως θα διατεθούν οι δωρεές

  • 1η Δράση: 1.230.000 ευρώ θα διατεθούν για την προμήθεια 17 ασθενοφόρων οχημάτων.

Τα οχήματα θα αγοραστούν από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που μας έχει διαβιβάσει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), και θα παραδοθούν από τον Υπουργό Οικονομικών στον Υπουργό Υγείας, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων, εξαιτίας της πανδημίας, αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθούν δύο ασθενοφόρα, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ – Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και Μακεδονίας – θα λάβουν από τρία ασθενοφόρα η καθεμία.

  • 2η Δράση: 395.926 ευρώ θα διατεθούν σε προγράμματα που θα υλοποιήσει Το «Χαμόγελο του Παιδιού», χρηματοδοτώντας:

1ον. Την αγορά και τον εξοπλισμό ρυμουλκούμενης ιατρικής μονάδας, με δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες τόσο σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας όσο και σε ευάλωτους πληθυσμούς, με προϋπολογισμό 352.036 ευρώ.

Η μονάδα θα πληροί τις προδιαγραφές πιστοποίησης και θα λειτουργεί ως πολυ-ιατρείο αντί-COVID, προκειμένου να συνδράμει στην αποφόρτιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

2ον. Ένα ετήσιο πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, το οποίο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα υλοποιηθεί μέσω της κινητής ιατρικής μονάδας που διαθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού», με προϋπολογισμό 43.890 ευρώ.

  • 3η Δράση: 104.250 ευρώ θα διατεθούν στους «Γιατρούς του Κόσμου», για προγράμματα διάρκειας 6 μηνών, που θα αφορούν:

1ον. Την προώθηση της αναγκαιότητας εμβολιασμού και ανοσοποίησης έναντι του κορονοϊού, με προϋπολογισμό 24.245 ευρώ.

2ον. Την παροχή φροντίδας υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα, τα οποία πλήττονται ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πανδημίας, με προϋπολογισμό 46.505 ευρώ.

3ον. Την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της χώρας, παρέχοντας υποστήριξη τόσο στους ωφελούμενους πολίτες όσο και στο προσωπικό πρώτης γραμμής που υπηρετεί σε αυτές, με προϋπολογισμό 33.500 ευρώ.

  • 4η Δράση: 151.000 ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων διαμονής, μετακίνησης και υπερωριακής αποζημίωσης νοσηλευτικού προσωπικού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο συνδρομής τους στην Επιχείρηση «Ελευθερία», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ν. 4790/2021.

Ειδικότερα, 50 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες προβλέπεται να συνδράμουν στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, μετακινούμενοι από περιφερειακές υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να υποστηρίξουν τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής, στο Μαρούσι και τη Γλυφάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments