Διεθνή

Βουλγαρία: Οι Αρχές προσφέρουν χρήματα στους ηλικιωμένους για να εμβολιαστούν

Βουλγαρία: Οι Αρχές προσφέρουν χρήματα στους ηλικιωμένους για να εμβολιαστούν
Βουλγαρία: Κάθε συνταξιούχος θα λαμβάνει 75 λέβα (38,39 ευρώ) επιπλέον στη σύνταξή του για έξι μήνες αφού λάβει την πρώτη ή τη δεύτερη δόση εμβολίου.

Όσοι ηλικιωμένοι  εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στη Βουλγαρία θα δουν αύξηση στη σύνταξη του για έξι μήνες, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Κίριλ Πετκόφ.

Θα λαμβάνει 75 λέβα (38,39 ευρώ) επιπλέον

Ο Πετκόφ, που ανέλαβε τα ηνία της χώρας αυτό τον μήνα, ανακοίνωσε ότι κάθε συνταξιούχος Βούλγαρος θα λαμβάνει 75 λέβα (38,39 ευρώ) επιπλέον στη σύνταξή του για έξι μήνες αφού λάβει την πρώτη ή τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Το μέτρο αφορά και τους συνταξιούχους που έχουν κάνει ήδη την τρίτη δόση. Στη Βουλγαρία μόνο το 27% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί σε σχέση με το 68% κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Βουλγαρία

Freedom Pass: Μέχρι τον Ιούνιο πήρε παράταση η χρήση των 150 ευρώ για τους νέους έως 25 ετών

Στην Ελλάδα για να επιταχύνουν την εμβολιαστική καμπάνια στους νέους αποφάσισαν να επεκτείνουν το Freedom Pass. Όπως είχε παρθεί η απόφαση έως τώρα  για το Freedom Pass, η ψηφιακή – χρεωστική κάρτα 150 ευρώ θα παρέμενε σε ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, κάτι που θα σήμαινε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022, όποιος δεν είχε κάνει χρήση του ποσού θα τα έχανε και τα χρήματα θα επέστρεφαν στο Δημόσιο.

Βουλγαρία

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με ΚΥΑ αποφάσισε να δοθεί εξάμηνη παράταση, ώστε το Freedom Pass να μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τις 31 Ιουνίου 2022 αντί για 31 Δεκεμβρίου. Το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ το δικαιούνται μόνο οι εμβολιασμένοι έστω και με την πρώτη δόση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τους δικαιούχους για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Ειδικότερα οι δικαιούχοι του Freedom Pass και των 150 ευρώ είναι νέοι 18 έως 25 ετών που κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθεί παράταση και στην προθεσμία για τον εμβολιασμό τους. Η απόφαση αυτή πάρθηκε διότι πολλοί νέοι που νόησαν πριν μήνες και έκαναν τώρα την α΄δόση ή αποφάσισαν να κάνουν τις τελευταίες μέρες την πρώτη δόση, δεν θα είχαν μπροστά τους χρονικό περιθώριο να καταναλώσουν τα 150 ευρώ της κάρτας, με πραγματοποίηση αγορών ή λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.Το Freedom Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments