Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Έρχεται παράταση – Πως μπορείτε να τα εξοφλήσετε

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Έρχεται παράταση – Πως μπορείτε να τα εξοφλήσετε
Τέλη κυκλοφορίας 2022: “Γενναία” παράταση αναμένεται να δοθεί το προσεχές διάστημα για τα τέλη κυκλοφορίας 2022. Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021 για τους ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων.

“Γενναία” παράταση αναμένεται να δοθεί το προσεχές διάστημα για τα τέλη κυκλοφορίας 2022. Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021 για τους ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων.

Πως μπορείτε να τα εξοφλήσετε

Φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους.

Πρακτικά, σκανάροντας τον κωδικό QR, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πληρώσουν άμεσα μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο το ποσό που τους αναλογεί για τα τέλη κυκλοφορίας 2022.

Παράλληλα, όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο, θα μπορούν να πληρώνουν το τίμημα των τελών κυκλοφορίας στις τράπεζες. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Τι πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

Σε ό,τι αφορά στο ύψος των τελών κυκλοφορίας για τα παλαιότερα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας έως 30/10/2010, τα τέλη υπολογίζονται με βάση την παλαιότητα και τα κυβικά του κινητήρα. Ειδικότερα:

  • από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000
  • από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005
  • από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2006 έως το 2010.

Για τα αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας από 1η Ιανουαρίου 2011 τα τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

)

Ποια τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η μη έγκυρη αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας επισύρει πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Συγκεκριμένα το ύψος του προστίμου είναι:

  • ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments