Ελλάδα

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Λήξη στο 7μηνο μετά τη δεύτερη δόση

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Λήξη στο 7μηνο μετά τη δεύτερη δόση
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου

Νέα δεδομένα δημιουργεί η προτροπή των Αρχών για επιτάχυνση της τρίτης δόσης, με την ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού να λήγει στους επτά μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την 1η Φεβρουαρίου, το πιστοποιητικό μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου θα έχει διάρκεια επτά μηνών. Αν μετά το πέρας του διαστήματος αυτού, ο πολίτης, ανεξάρτητα από την ηλικία του, δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση, τότε θα θεωρείται ανεμβολίαστος.

Με την κίνηση αυτή, θα επιχειρηθεί η ενίσχυση της καμπάνιας για την χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της Covid, ώστε να διευρυνθεί περαιτέρω το συλλογικό τείχος ανοσίας.

Πάντως μόλις λίγες ημέρες πριν, η Κομισιόν έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου το πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα ταξίδια να ισχύει για εννέα μήνες. 

Οι νέοι κανόνες ισχύουν μόνο για τα διεθνή ταξίδια

Οι κυβερνήσεις θα μπορούν να έχουν διαφορετική διάρκεια του πάσου Covid-19 για την πρόσβαση σε εκδηλώσεις ή δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους μέσα στην επικράτειά τους, ξεκαθάριζε η Κομισιόν.

Ο πρωταρχικός εμβολιασμός κατά της Covid-19 αποτελείται αυτή τη στιγμή στην ΕΕ από δύο δόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna ή μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments