Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Άνοιξαν 120.000 ραντεβού για ηλικίες 5-11 εντός Ιανουαρίου

Θεμιστοκλέους: Άνοιξαν 120.000 ραντεβού για ηλικίες 5-11 εντός Ιανουαρίου
Θεμιστοκλέους: Άνοιξαν 120.000 ραντεβού για ηλικίες 5-11 εντός Ιανουαρίου ανακοίνωσε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Άνοιξαν 120.000 ραντεβού για ηλικίες 5-11 εντός Ιανουαρίου ανακοίνωσε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Θεμιστοκλέους: Άνοιξαν 120.000 ραντεβού

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε: «Κλείνουμε σήμερα ένα χρόνο από τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας. Σήμερα έχουν γίνει 17.060.000 εμβολιασμοί, 7 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει εμβολιασμοί (66%) και 75,6% επί των δικαιούχων έχουν κάνει την τρίτη δόση. Σήμερα επιβεβαίωσε η Pfizer τις παραδόσεις παιδικών εμβολίων στις 3 Ιανουαρίου και ανοίξαμε 120.000 νέα ραντεβού για ηλικιακές ομάδες 5-11.  Έχουν κλειστεί πάνω από 40.000 ραντεβού, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 15.000 άτομα. Πάνω από 15.000 συμπολίτες μας θα έχουν χάσει τη ζωή τους χωρίς τους εμβολιασμούς. Είμαστε όγδοοι στην Ευρώπη στις αναμνηστικές δόσεις».

η ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος

Τι ανέφερε η Θεοδωρίδου για την ανάπτυξη των εμβολίων

Η κ. Θεοδωρίδου μίλησε για την ανάπτυξη εμβολίων και την πορεία των εμβολιασμών, το έτος που ολοκληρώνεται σαε λίγες ημέρες: «Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 26 εμβόλια που έχουν εγκριθεί και άλλα 200 υπό ανάπτυξη. Η εκστρατεία Ελευθερία ξεκίνησε με το πιο δύσκολο από πλευράς διαχείρισης εμβόλιο, αυτό της Pfizer. Τον αρχικό ενθουσιασμό ακολούθησε χαλάρωση, λόγω των αρνητών. Η μετάλλαξη Δέλτα έκανε την ανατροπή. Τα δεδομένα για την Omicron θέλουν ακόμα τεκμηρίωση και υποεκτιμάται ο παράγων επαναλοίμωξη. Ίσως επιβαρύνει το σύστημα υγείας λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ικανότητα διαφυγής από τα αντισώματα των εμβολίων. Μελέτες δείχνουν πως η τρίτη δόση μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη λοίμνωξη από την Όμικρον και δεν προτείνεται να αλλάξουν οι εμβολιαστικές εκστρατείες. Αρμόδιες αρχές λένε πως τα εμβόλια κορωνοϊού θα γίνουν σαν τα εμβόλια της γρίπης. Η πανδημία ανέδειξε τις ανισότητες που υπάρχουν παγκοσμίως. Οι υψηλού εισόδήματος χώρες έχουν εμβολιατεί κατά 75%, οι μέτριου προς χαμηλού εισοδήματος κατά 40% και οι χαμηλού εισοδήματος κατά 7%».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments