Ελλάδα

Χορός Ρίχτερ στην Κρήτη – Δεκάδες σεισμικές δονήσεις στη διάρκεια της νύχτας

Χορός Ρίχτερ στην Κρήτη – Δεκάδες σεισμικές δονήσεις στη διάρκεια της νύχτας
Οι σεισμικές δονήσεις δεν εμπνέουν ανησυχία, δηλώνει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Δεκάδες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τη νύχτα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και την Κάσου. Είχαν προηγηθεί δύο σεισμοί 5,2 και 5,4 Ρίχτερ στις 6 μ.μ. και στις 9 μ.μ. αντίστοιχα, χθες βράδυ.

Δύο από τους σεισμούς που καταγράφηκαν πλησίασαν ή και ξεπέρασαν τα 4 Ρίχτερ, οι περισσότερες ήταν από 3 έως 3,6 Ρίχτερ, ενώ σημειώθηκαν και μικρότερες, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται 30-50 χιλιόμετρα νότια της Κάσου, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν γίνει αισθητοί και στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, σε περιοχές όπως η Σητεία και η Ιεράπετρα, χωρίς να έχουν καταγραφεί ζημιές.

O καθηγητής Σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι «ο σεισμός στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο, είναι δόνηση συνηθισμένου μεγέθους και εντάσσεται στο ελληνικό σεισμικό τόξο. Ακόμα κι αν συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα, δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτο, δε σημειώθηκαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις. «Δεν προκλήθηκε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της Κάσου, και δεν σημειώθηκαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις που προκλήθηκαν, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Ρόδου», υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments