Τεχνολογία

iPhone: Τέλος από Σεπτέμβριο 2022 οι κάρτες SIM

iPhone: Τέλος από Σεπτέμβριο 2022 οι κάρτες SIM
iPhone: Υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα αποκλειστικά την τεχνολογία eSIM στα νέα μοντέλα.

Όπως κάθε Σεπτέμβριο έτσι και τον επόμενο, η Apple θα παρουσιάσει τα νέα iPhone. Υπάρχουν δε πληροφορίες που θέλουν τον τεχνολογικό κολοσσό να προβαίνει στην αποκλειστική χρήση της τεχνολογίας eSIM στα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αρχικά, αυτό είχε ειπωθεί για το iPhone 15 Pro, αλλά δεν αποκλείεται να είναι ο κανόνας για όλα τα μοντέλα της εταιρείας. Η Apple έχει ξεκινήσει από τώρα τις επαφές με αρκετούς παρόχους στις ΗΠΑ, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την μετάβαση στο καθεστώς της παύσης χρήσης φυσικών καρτών SIM στα iPhone. Τουρκία

Στην πορεία προς την eSIM

Παρόμοια πολιτική έχει ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζει η Apple σε iPhone 13 που πωλούνται στα Apple Stores ή μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος στις ΗΠΑ. Εκτιμάται ότι κάποια από τα μοντέλα του iPhone 14 θα έχουν αποκλειστική χρήση της τεχνολογίας eSIM.

Αρχικά είχε σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση της Apple θα γίνει από το μοντέλο iPhone 15 και έπειτα. Οι περισσότερες πηγές, πάντως, συμφωνούν ως προς το ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές αναμένονται από τον Σεπτέμβριο του 2022 και έπειτα.

Τι είναι η eSIM

Η eSIM είναι μια ενσωματωμένη κάρτα SIM. Είναι μια αντικατάσταση της φυσικής κάρτας SIM που συνδέει τηλέφωνα σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αλλά η eSIM είναι πολύ μικρότερη. Έχει κάνει την εμφάνισή της από το 2015, από την εταιρεία Apple, αλλά ουσιαστικά τώρα πάει να εδραιωθεί. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ μιας eSIM και μιας φυσικής SIM είναι ότι, σε αντίθεση με μια παραδοσιακή κάρτα SIM, η eSIM είναι στερεωμένη στη μητρική πλακέτα του τηλεφώνου (ή άλλης συσκευής) και δεν μπορεί να αποσπαστεί.

Δεν χρειάζεται να την τοποθετήσετε και δεν μπορείτε να την αφαιρέσετε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε αριθμούς ή να αλλάξετε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, καθώς οι πληροφορίες εντός της eSIM μπορούν να επανεγγραφούν όσες φορές θέλετε.

Στην πραγματικότητα, η εναλλαγή ή η ρύθμιση της είναι πολύ πιο εύκολη. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να σας παραδοθεί μια νέα SIM στο σπίτι σας. Όλα μπορούν να γίνουν αμέσως με ένα τηλεφώνημα. Οι κάρτες eSIM χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία και τρέχουν στα ίδια GSM δίκτυα που χρησιμοποιούν και οι κανονικές SIM. Το μόνο που αλλάζει είναι η ενεργοποίηση της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments