Οικονομία

Φόροι: Αδειάζει η κλεψύδρα για πέντε φορολογικές υποχρεώσεις

Φόροι: Αδειάζει η κλεψύδρα για πέντε φορολογικές υποχρεώσεις
Φόροι: Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν τακτοποιήσει ακόμη τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία, θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τέλος του μήνα.

Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν τακτοποιήσει ακόμη τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία, θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τέλος του μήνα. Έτσι μέχρι 31 Δεκεμβρίου πρέπει να τακτοποιηθούν οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Τι πρέπει να πληρώσετε μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου

Μέχρι την Παρασκευή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας και άλλες υποχρεώσεις.

Δείτε αναλυτικά:

  • ΕΝΦΙΑ: Θα πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ έτους 2021. Οι δύο τελευταίες θα καταβληθούν Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2022
  • Φόρος εισοδήματος: Θα πρέπει να πληρωθεί η έκτη δόση του του φόρου εισοδήματος, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις.
  • ΦΠΑ: Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν και τον ΦΠΑ του προηγούμενου μήνα.
  • Τέλη κυκλοφορίας: Κανονικά, στο τέλος του χρόνου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Παραδοσιακά όμως, το υπουργείο Οικονομικών, δίνει ολιγοήμερη παράταση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Φέτος όμως λόγω των ιδιαίτερο συνθηκών η παράταση μπορεί να είναι μεγαλύτερη.
  • Αναδρομικά: Μισθωτοί ή συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις έως το τέλος του έτους για αναδρομικά μισθών ή συντάξεων και οι γιατροί του ΕΣΥ για τις αμοιβές από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ. Ο φόρος θα καταβληθεί εφάπαξ στα τέλη Ιανουαρίου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να εντάξουν την οφειλής τους ρύθμιση των 24 δόσεων του υπουργείου Οικονομικών.
ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΗ

Την ερχόμενη Παρασκευή λήγει και η προθεσμία για τη συγκέντρωση των e-αποδείξεων που απαιτεί η Εφορία για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος, την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου και την αποφυγή του φόρο-πέναλτι 22% επί του ποσού που θα λείπει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments