Ελλάδα

Πάρος: Εντοπίστηκε ακόμη μία σορός μετανάστη

Πάρος: Εντοπίστηκε ακόμη μία σορός μετανάστη
Πάρος: Τραγικός είναι ο απολογισμός του ναυαγίου που πραγματοποιήθηκε την Παραμονή Χριστουγέννων, με τους νεκρούς μετανάστες να ανέρχονται πλέον στους 17.

Τραγικός ο απολογισμός της τραγωδίας που σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ, ανοιχτά της Πάρου. Ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 μετανάστες αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα τουλάχιστον 17 εξ αυτών (12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος).

Την Τρίτη το πρωί βρέθηκε ακόμα μία σορός μετανάστη στη θαλάσσια περιοχή Κιόνια της Τήνου και θεωρείται πως ήταν επιβάτης του μοιραίου ιστιοφόρου που ανετράπη ανοιχτά της Πάρου την παραμονή των Χριστουγέννων.  Σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες από τους 63 διασωθέντες μετανάστες του ιστιοφόρου, πρόκειται για άνδρα που επέβαινε στο σκάφος που ανετράπη ανοιχτά της Πάρου, ύψους περίπου 1,80 μ. και ηλικίας περίπου 30 ετών.

Το λιμενικό ανέσυρε την σορό των μεταναστών

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της λιμενικής Αρχής του νησιού, τα οποία, με τη συνδρομή προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ανέσυραν τη σορό του άνδρα από τη θάλασσα.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου, που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το ναυάγιο

«Γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα, για ιστιοφόρο σκάφος (α.λ.σ.) με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στην παραπάνω θαλάσσια περιοχή όπου και ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού τους.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν ένα (01) Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε (05) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα (01) αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, εννέα (09) παραπλέοντα πλοία, ενώ στην περιοχή σπεύδουν και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί πενήντα επτά (57) αλλοδαποί, ενώ έχουν ανασυρθεί και έξι (06) σοροί.

Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 2 BF.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments