Διεθνή

Άντριου Κουόμο: Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σχετικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Άντριου Κουόμο: Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σχετικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης
Άντριου Κουόμο: Δεν απαγγέλθηκε καμία κατηγορία μετά τις 2 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που υπήρξαν εναντίον του.

Ο Άντριου Κουόμο είχε παραιτηθεί το καλοκαίρι από την θέση του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης. Ο λόγος ήταν ότι 2 γυναίκες τον κατήγγειλαν ότι τις φίλησε παρά τη θέληση τους. Εξετάζοντας την υπόθεση η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος του πρώην κυβερνήτη.

Η Γενική Εισαγγελέας της Κομητείας Γουέσττσεστερ, Μίριαμ Ρόκα, ανέφερε χθες σε μία ανακοίνωσή της ότι παρά τις αξιόπιστες αποδείξεις που υποστηρίζουν τις καταγγελίες των γυναικών, αυτές δεν πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για την απαγγελία κατηγοριών.

Είχε αρνηθεί τις κατηγορίες

Ο Δημοκρατικός Κουόμο παραιτήθηκε τον Αύγουστο μετά τις πολλαπλές καταγγελίες γυναικών που συνεργάστηκαν μαζί του για σεξουαλική παρενόχληση. Αρνήθηκε ότι άγγιξε ανάρμοστα την οποιονδήποτε και είπε ότι οι προσπάθειες του να είναι ένας φιλικός προϊστάμενος ενδεχομένως να παρερμηνεύτηκαν.

Ο Κουόμο βρίσκεται επίσης, αντιμέτωπος με έρευνες σχετικά με τις προσπάθειες του γραφείου του για την απόκρυψη του πραγματικού αριθμού των θανάτων από την COVID-19 στα γηροκομεία.

Άντριου Κουόμο: Τι τόνισε σε διάγγελμά του

Εξάλλου μία από τις γυναίκες που κατηγορεί τον κυβερνήτη για σεξουαλική παρενόχληση, η Μπρίτανι Κομίσο, κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα μήνυση σε βάρος του. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα διάρκειας 20 λεπτών ο Κουόμο αρνήθηκε και πάλι σήμερα τις κατηγορίες, αν και πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει «πλήρως της ευθύνη» επειδή προσέβαλε τις γυναίκες μέσω, όπως τις χαρακτήρισε, των απερίσκεπτων προσπαθειών του να κάνει χιούμορ ή να δείξει τη στοργή του. Άντριου Κουόμο

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκτίμησε πως αν προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες ενόσω παρέμενε στη θέση του κυβερνήτη, θα προκαλούσε παράλυση στην πολιτειακή κυβέρνηση και θα επιβάρυνε τους φορολογούμενους με εκατομμύρια δολάρια. «Πιστεύω, με δεδομένες τις συνθήκες, ότι ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορώ να βοηθήσω τώρα είναι αν παραιτηθώ και επιτρέψω στην κυβέρνηση να επιστρέψει στη διακυβέρνηση, και κατά συνέπεια αυτό θα κάνω», εξήγησε ο Κουόμο. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του σε 14 ημέρες, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της αντικυβερνήτου Χόκολ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 13 χρόνια που αναγκάζεται να παραιτηθεί κυβερνήτης της Νέας Υόρκης λόγω ενός σκανδάλου, μετά τον Έλιοτ Σπίτζερ ο οποίος αποχώρησε από τη θέση το 2018 εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα κύκλωμα προώθησης ιερόδουλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments