Διεθνή

Κορωνοϊός: To Μεξικό έδωσε άδεια επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο Abdala

Κορωνοϊός: To Μεξικό έδωσε άδεια επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο Abdala
Κορωνοϊός: «Εγκρίθηκε η άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου Αμπντάλα»,επισήμανε  σε δελτίο Τύπου που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Μεξικό.

«Εγκρίθηκε η άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου Αμπντάλα»,επισήμανε  σε δελτίο Τύπου που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Προστασίας έναντι των Υγειονομικών Κινδύνων (COFEPRIS). Ο Κορωνοϊός δεν έχει αφήσει χώρα που να μην έχει χτυπήσει.

Τα κουβανικά εμβόλια είναι στηριγμένα στην τεχνική της ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης

Το Αμπντάλα είναι το δέκατο κατά σειρά εμβόλιο κατά του κορωνοϊού  η χρήση του οποίου είναι πλέον εγκεκριμένη στο Μεξικό, έπειτα από αυτά των Pfizer/BioNTech, της AstraZeneca, της CanSino Biologics, το Sputnik V, της Sinovac, της Covaxin, της Janssen, της Moderna και της Sinopharm. Κορωνοϊός

Τα κουβανικά εμβόλια είναι στηριγμένα στην τεχνική της ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης, που χρησιμοποιείται επίσης από την αμερικανική εταιρεία Novavax και τη γαλλική Sanofi, και έχουν αποτελεσματικότητα 90% ως προς την πρόληψη συμπτωματικών περιπτώσεων, σύμφωνα με κουβανούς επιστήμονες.

Πέραν της χώρας όπου παράγεται, το Αμπντάλα έχει επίσης λάβει άδεια επείγουσας χρήσης στη Νικαράγουα, στο Βιετνάμ και στη Βενεζουέλα. Το Καράκας έχει υπογράψει συμφωνία με την Αβάνα που προβλέπει την αγορά 12 εκατομμυρίων δόσεων. Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Η μεξικανική κυβέρνηση μείωσε την παραγγελία της για δόσεις του εμβολίου  CanSino Biologics

Ειδικότερα, πηγές από την Κούβα έκαναν χθες δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η μεξικανική κυβέρνηση μείωσε στο μισό την παραγγελία της για δόσεις του εμβολίου της CanSino Biologics φέτος, καθώς έγινε σαφές ότι θα της παραδίδονταν τα 35 εκατομμύρια δόσεις που είχε παραγγείλει από την καναδοκινεζική φαρμακευτική.

Το Μεξικό, η χώρα που ο πληθυσμός αγγίζεται τους 126 εκατομμύρια κατοίκους  δεν απέχει πολύ από τα ορόσημα των 300.000 θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού και των 4 εκατομμύρια  κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Έως σήμερα, η χώρα έχει αγοράσει κάπου 200 εκατομμύρια  δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments