Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: «Έκανα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι στην Αυστραλία, επιλογή του Τζόκοβιτς να μην παίξει»

Τσιτσιπάς: «Έκανα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι στην Αυστραλία, επιλογή του Τζόκοβιτς να μην παίξει»
Τσιτσιπάς: «Αν ο Τζόκοβιτς πιστεύει ότι δεν είναι έτοιμος να παίξει ATP Cup για οποιονδήποτε λόγο, είναι επιλογή του και πρέπει να την σεβαστούμε».

O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν επιθυμούσε να σχολιάσει την απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από το ATP Cup στο Σίδνεϊ, τονίζοντας απλώς ότι σέβεται την απόφαση του Σέρβου να μην αγωνιστεί στο παγκόσμιο τουρνουά. Ο Τζόκοβιτς αποχώρησε από το ATP Cup στο Australian Open, για άγνωστους λόγους καθώς παραμένει μυστήριο η αποχώρησή του. Πάντως πολλά δημοσιεύματα τον θέλουν ανεμβολίαστο. Τσιτσιπάς

«Θα λείψουν σπουδαίοι παίκτες από το ATP Cup»

«Αν ο Τζόκοβιτς πιστεύει ότι δεν είναι έτοιμος να παίξει ATP Cup για οποιονδήποτε λόγο, είναι επιλογή του. Νομίζω ότι οι περισσότεροι παίκτες σέβονται την επιλογή του. Τι να πω; Θα λείψουν σπουδαίοι παίκτες από το ATP Cup», είπε χαρακτηριστικά  ο Τσιτσιπάς.

«Οι κανόνες είναι κανόνες και θεσπίζονται για κάποιο σκοπό. Επομένως, εάν κάποιοι παίκτες αποφασίσουν να μην τους ακολουθήσουν, είναι επιλογή τους. Δεν θα έλεγα ότι είναι σωστό ή λάθος εδώ. Ακολούθησα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι Αυστραλία», κατέληξε ο Ελληνας πρωταθλητής, νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη.

Λίγα λόγια για εκείνον

Ο Τσιτσιπάς γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1998, γιος του Αποστόλη Τσιτσιπά και της Τζούλιας Αποστόλη (το γένος Σαλνίκοβα) στην Καρδίτσα. Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του Ρωσίδα. Οι γονείς του είναι επαγγελματίες τενίστες, ενώ η μητέρα του ήταν νούμερο 1 στην κατηγορία νέων, ήταν εντός των κορυφαίων 200 παγκοσμίως και εκπροσώπησε την Σοβιετική Ένωση στο Φεντ Καπ. Δεν προχώρησε στην καριέρα της γιατί υπήρχαν περιορισμοί στην ελευθερία μετακίνησης εκείνη την εποχή. Ο πατέρας του εργάζονταν ως δάσκαλος της αντισφαίρισης στο ξενοδοχείο Αστήρ Παλάς στη Βουλιαγμένη όταν γεννήθηκε. Αρχικά γνωρίστηκαν σε τουρνουά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις στην Αθήνα όπου η μητέρα του ήταν παίκτρια και ο πατέρας του ήταν διαιτητής. Ο Στέφανος έχει τρία αδέλφια, τον Πέτρο, τον Παύλο και την Ελισάβετ, όλοι τους παίκτες του τένις.

Τσιτσιπάς

Οι γονείς του έχουν μεγάλη ιστορία στο τένις. Οι γονείς του Τσιτσιπά θυμούνται ότι ο γιος τους άρχιζε να παίζει σε πολύ μικρή ηλικία. Ο Στέφανος δήλωσε: “Θυμάμαι ότι ήμουν τριών χρονών και χτύπαγα μπάλες με τον πατέρα μου στο κενό ανάμεσα στα μαθήματα. Θυμάμαι να βλέπω αγώνες στην τηλεόραση, όταν ήμουν μωρό. Δεν μπορώ να σας πω ποιος έπαιζε αλλά θυμάμαι ότι το παρακολουθούσα.” Συμμετείχε και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως κολύμβηση και ποδόσφαιρο(η μεγάλη αγάπη του μετά το τέννις, πρότυπο του ο Ροναλντίνιο). Ο πατέρας του είπε ότι ο Στέφανος αποφάσισε ο ίδιος να γίνει τενίστας, ανακαλώντας τα λόγια του γιου του όταν “τον ξύπνησε στα μέσα της νύχτας” μετά από ένα τουρνουά στη Γαλλία στην ηλικία των 9 ετών, λέγοντας του “Πατέρα, έχω να σου πω κάτι. Θέλω να γίνω τενίστας, μου αρέσει ο ανταγωνισμός, μου αρέσει η πρόκληση.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments