Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και να συνταγογραφήσει δωρεάν μοριακά και rapid test

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και να συνταγογραφήσει δωρεάν μοριακά και rapid test
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά δωρέαν συνταγογράφηση για όλα τα τεστ

«Αφού για 2 χρόνια άφησαν ανεξέλεγκτο το πλιάτσικο με τα τεστ και αφού τον άδειασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τώρα ο κ. Γεωργιάδης διαρρέει ότι από τα 60 θα πάει στα 50 ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Δηλαδή μία οικογένεια αντί να πληρώνει 240 ευρώ την εβδομάδα για να δει αν έχει νοσήσει, θα πληρώνει 200. Οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, την απαραίτητη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την οικονομική αδυναμία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα απαραίτητα εν μέσω εκρηκτικής ακρίβειας.

Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και να συνταγογραφήσει δωρεάν τα μοριακά και τα rapid test, όπως γίνεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στα 50 ευρώ η τιμή του PCR

Τα PCR test πρόκειται να κυμανθεί κοντά στα 50 ευρώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.  Η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί όπως είπε σήμερα το μεσημέρι ενώ κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments