Πολιτισμός

«Χρυσές Σφαίρες» 2022: Χωρίς κοινό η τελετή απονομής – Δεν θα μεταδοθεί καν τηλεοπτικά

«Χρυσές Σφαίρες» 2022: Χωρίς κοινό η τελετή απονομής – Δεν θα μεταδοθεί καν τηλεοπτικά
Στην πολυπολιτισμικότητα και τις φιλανθρωπικές δράσεις στη βιομηχανία ψυχαγωγίας, θα εστιάζει η τελετή απονομής των «Χρυσών Σφαιρών» 2022 στις 9 Ιανουαρίου.

Κάθε Ιανουάριος σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου βραβεύσεων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, για το Χόλιγουντ. Η αρχή γίνεται παραδοσιακά με τις Χρυσές Σφαίρες και κορυφώνεται με την απονομή των Όσκαρ, που γίνεται συνήθως τον Φεβρουάριο.

Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, η πανδημία της Covid-19 πέρα από την ολοκλήρωση παραγωγών, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τις διοργανώσεις μεγάλων θεσμών που ψάχνουν τρόπους για να τιμήσουν όσους ξεχώρισαν στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και να μην υπάρξει κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής. Πέρυσι, όλες οι διοργανώσεις μετατέθηκαν λίγους μήνες πιο μετά. Χρυσές Σφαίρες 2022: Όλες οι υποψηφιότητες | Cityportal.gr

Χωρίς κοινό και τηλεοπτική μετάδοση η τελετή απονομής στις 9 Ιανουαρίου 2022

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Hollywood Foreign Press Association), προχωράει με τη διεξαγωγή της 79ης τελετής απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες που θα απονεμηθούν στις 9 Ιανουαρίου. Φέτος όμως, η τελετή δεν θα έχει τη λάμψη των προηγούμενων χρόνων: θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων ενώ δεν θα υπάρξει οικοδεσπότης και κόκκινο χαλί, καθώς και η βιομηχανία του θεάματος βρίσκεται αντιμέτωπη με την παράλλαξη Όμικρον.

Ωστόσο, η αίθουσα του ξενοδοχείου The Beverly Hilton στην Καλιφόρνια που θα φιλοξενήσει τη φετινή διοργάνωση δεν θα είναι τελείως άδεια, αφού ανάμεσα στους λίγους προσκεκλημένους είναι επιλεγμένα μέλη της Ένωσης και φιλάνθρωποι. Οι λίγοι παρευρισκόμενοι θα εισέρχονται στην αίθουσα μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού μαζί με την αναμνηστική δόση και αρνητικό τεστ PCR 48 ωρών, ενώ η μάσκα είναι υποχρεωτική και θα τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Los Angeles Times και το IndieWire, εκείνο που διαφέρει από τις προηγούμενες διοργανώσεις και προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι Χρυσές Σφαίρες 2022 δεν θα μεταδοθούν στην τηλεόραση και σύμφωνα με τους Los Angeles Times, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για πιθανή θέαση μέσω livestreaming. Χρυσές Σφαίρες 2022: Xωρίς κοινό, παρουσιαστές και κόκκινο χαλί

Δεν θα δοθούν δύο βασικά τιμητικά βραβεία

Και παρότι όλες οι κατηγορίες βραβείων θα ανακοινωθούν από τους συντελεστές του θεσμού και θα σταλούν στους νικητές, αυτή τη φορά δεν θα δοθούν τα τιμητικά βραβεία Σεσίλ Ντε Μιλ και Κάρολ Μπερνέτ.

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι η διοργάνωση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την περίσταση για να αναδείξει το δικό της φιλανθρωπικό έργο και μάλιστα κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα παρουσιάσει έναν αριθμό υποτρόφων που σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με τα βραβεία.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων, η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου έχει δωρίσει 50 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερες από 70 φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχαγωγίας και ασχολούνται με την αποκατάσταση ταινιών, τα προγράμματα υποτροφιών και άλλες πρωτοβουλίες ανθρωπιστικού χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες πλήγηκαν από την πανδημία», αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της. Χρυσές Σφαίρες 2022: Ανακοινώθηκαν όλες οι υποψηφιότητες - Glance

Πολυπολιτισμικότητα και Φιλανθρωπικό Έργο από τη μαγική Βιομηχανία του Κινηματογράφου 

Και συμπλήρωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εκδήλωση ως ευκαιρία αντιμετώπισης της τρέχουσας ανησυχίας για μη εκπροσώπηση πολυπολιτισμικότητας, ένα θέμα για το οποίο ο θεσμός έχει κατακριθεί στο παρελθόν. «Ο ανώτατος αντιπρόεδρος του γραφείου NAACP για θέματα αναγνώρισης και διαφορετικότητας στο Χόλιγουντ Κάιλ Μπάουζερ, θα μιλήσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος, για την πενταετή πρωτοβουλία “Reimagne Coalition” που στόχο έχει να αυξήσει την πολυπολιτισμικότητα, την ισότητα και την ενσωμάτωση κατά μήκος της διεθνούς βιομηχανίας ψυχαγωγίας».

Τέλος όσον αφορά στις υποψηφιότητες της 79ης τελετής που ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο, η «Εξουσία του Σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον και το «Belfast» του Κένεθ Μπράνα είναι οι ταινίες με τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφιοτήτων καθώς και οι δύο ταινίες έχουν από 7. Στο τηλεοπτικό πεδίο, η σειρά «Succession» του HBO προηγείται με 5 υποψηφιότητες και ακολουθούν τα «The Morning Show» και «Ted Lasso» της Apple TV+ με 4.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments