Αθλητισμός

Τζόκοβιτς: Εξετάζεται η έφεση που υπέβαλε για την βίζα

Τζόκοβιτς: Εξετάζεται η έφεση που υπέβαλε για την βίζα
Τζόκοβιτς: Υπό εξέταση βρίσκεται η έφεση που υπέβαλε όταν οι αρχές της Αυστραλίας του στέρησαν την βίζα του.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που πρωταγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας είδε την βίζα του να ακυρώνεται από τις αρχές της Αυστραλίας, ενώ στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός της χώρας λέγοντας πως κανένας δεν έχει το “ελεύθερο” να παραβιάσει τους κανόνες της χώρας.

Ο 34χρονος έχει κάνει έφεση, ωστόσο τα πράγματα μοιάζουν εξαιρετικά δύσκολα και θεωρείται σχεδόν απίθανο να του επιτραπεί τελικά η είσοδος στην Αυστραλία, ενώ κινδυνεύει και με αποκλεισμό από τη χώρα για τρία χρόνια. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Μελβούρνη αναμένεται να συνεδριάσει σε λίγη ώρα από τώρα και να ανακοινώσει την οριστική απόφαση της έφεσης του Σέρβου η οποία όπως όλα δείχνουν θα πέσει στο… κενό.

Η αιτία της κράτησης της βίζας

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Αυστραλίας, Γκρεγκ Χαντ, ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του, αφού δεν διαθέτει τα απαραίτητα ιατρικά διαπιστευτήρια περί «ιατρικής εξαίρεσης» από τον εμβολιασμό, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα και να λάβει μέρος στο Australian Open.

Ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό και αναμενόταν να του δοθεί ειδική κατ’ εξαίρεση άδεια, αλλά τα πράγματα άλλαξαν … Ένα πρόβλημα στη visa, αλλά και οι έντονες διαμαρτυρίες, «εγκλώβισαν» τον Σέρβο στο αεροδρόμιο, με αστυνομικούς να τον κρατούν σε απομόνωση και να του αφαιρούν το κινητό του.

Η κράτηση του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, στο αεροδρόμιο, προκάλεσε την παρέμβαση της σερβικής κυβέρνησης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας εξέφρασε την οργή του για την αδυναμία επικοινωνίας με τις αρχές της Μελβούρνης και κάλεσε σε συνάντηση τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι, απαιτώντας την απελευθέρωση του Τζόκοβιτς.

Η απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις

Η αρχική απόφαση να επιτραπεί στον Τζόκοβιτς να αγωνιστεί, χωρίς να είναι εμβολιασμένος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αυστραλία και πολλοί απείλησαν με μποϊκοτάζ λόγω της ειδικής μεταχείρισης που θεώρησαν ότι είχε ο εννέα φορές πρωταθλητής.

«Η άποψή μου είναι ότι κάθε άτομο που επιδιώκει να εισέλθει στην Αυστραλία πρέπει να συμμορφώνεται με τις συνοριακές μας απαιτήσεις», είπε ο αυστραλός πρωθυπουργός Μόρισον στους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε σήμερα.

«Τώρα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όταν φτάσει στην Αυστραλία, οφείλει, εάν δεν είναι εμβολιασμένος, να προσκομίσει αποδεκτές αποδείξεις ότι δεν μπορεί να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους για να μπορεί να έχει πρόσβαση στις ίδιες ταξιδιωτικές ρυθμίσεις με τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες», τόνισε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, καθησυχάζοντας τους αγανακτισμένους πολίτες.

«Οπότε αναμένουμε την εμφάνισή του, καθώς και ποια έγγραφα θα μας προσκομίσει για να υποστηρίξει τη θέση του. Εάν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο με προορισμό το σπίτι του», προσέθεσε

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments