Ελλάδα

Παραβάσεις: Έλεγχοι για την τήρηση εργασιακής και φορολογικής νομοθεσίας

Παραβάσεις: Έλεγχοι για την τήρηση εργασιακής και φορολογικής νομοθεσίας
Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν την Τετάρτη, κλιμάκια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται η ασφαλιστική – εργατική και φορολογική νομοθεσία. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της […]

Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν την Τετάρτη, κλιμάκια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται η ασφαλιστική – εργατική και φορολογική νομοθεσία.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ελέχθησαν συνολικά 9 καταστήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 6 από αυτά. Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε:

Στην Αττική, · σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας, · σε καφέ – μπαρ – εστιατόριο, να μην έχει εκδοθεί απόδειξη λιανικής πώλησης και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Στη Θεσσαλονίκη, · σε καφετέρια, να μην έχουν εκδοθεί τρεις αποδείξεις λιανικής πώλησης και να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,

· σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, · σε εστιατόριο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και · σε καφετέρια, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνολικά έλεγχος σε 256 πελάτες και 36 εργαζόμενους, μέσω σάρωσης πιστοποιητικών και ταυτόχρονου ελέγχου ταυτοπροσωπίας, χωρίς να διαπιστωθούν σχετικές παραβάσεις.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments