Διεθνή

Υπνική παράλυση: Νέα παρενέργεια της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε σε ασθενείς με covid

Υπνική παράλυση: Νέα παρενέργεια της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε σε ασθενείς με covid
Υπνική παράλυση: Μία νέα πιθανή παρενέργεια σε ασθενείς που έχουν κολλήσει την νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, εξετάζουν ειδικοί.

Μία νέα πιθανή παρενέργεια σε ασθενείς που έχουν κολλήσει την νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, εξετάζουν ειδικοί. Συζήτηση γίνεται για την Υπνική παράλυση. Υπνική παράλυση

Υπνική παράλυση: Η μόλυνση από τον κορωνοϊό μπορεί να επηρεάζει τη “ρύθμιση” του εγκεφάλου, σε σχέση με τον ύπνο

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη “Mirror” και τη “Daily Mail”, ειδικοί εξετάζουν κατά πόσο αυτή η διαταραχή στον ύπνο μπορεί να οφείλεται στην στελέχωση της νέας μετάλλαξης. Βρετανική μελέτη διαπίστωσε ότι πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό έχουν αναφέρει στα συμπτώματά τους διαταραχές στον ύπνο τους, ωστόσο ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί 100%  αν προκαλούνται από τη νόσο Covid-19 ή πρόκειται για μία από τις επιπτώσεις του εγκλεισμού.  Ο ειδικός στην υπνοθεραπεία Δρ Kat Lederly διευκρινίζει  ότι μπορεί η ίδια η μόλυνση από τον κορωνοϊό να επηρεάζει τη “ρύθμιση” του εγκεφάλου, σε σχέση με τον ύπνο.

Τι είναι η Υπνική παράλυση

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα πολύ ασυνήθιστο συναίσθημα, όπου, ενώ το άτομο έχει αίσθηση του περιβάλλοντος και συνείδηση του τι συμβαίνει γύρω του, δεν μπορεί να κινηθεί, να μιλήσει και να ανταποκριθεί. Αυτό συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος και όλο το σώμα δεν “συγχρονίζονται” στον τρόπο που μεταβαίνουν από την μία φάση ύπνου στην επόμενη.

Υπνική παράλυση

Κατά τη διάρκεια αυτών των συμπτωμάτων, ενδέχεται να μην μπορεί να κινηθεί, ή να μιλήσει από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι και μερικά λεπτά. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να αισθάνονται πίεση στο σώμα τους, ή μια αίσθηση πνιγμού. Η Υπνική παράλυση μπορεί να συνοδεύει άλλες διαταραχές του ύπνου, όπως η ναρκοληψία, η οποία είναι μια μια ακατανίκητη ανάγκη για ύπνο, που προκαλείται από ένα πρόβλημα με την ικανότητα του εγκεφάλου να ρυθμίζει τον ύπνο. Συνήθως συμβαίνει, την στιγμή που σας παίρνει ο ύπνος, οπότε και ονομάζεται υπναγωγική, ή προϋπνική παράλυση ύπνου, ή την στιγμή που ξυπνάτε από τον ύπνο, οπότε και ονομάζεται υπνοπομπική, ή μεταϋπνική παράλυση ύπνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments