Ελλάδα

Απόπειρα βιασμού 28χρονης στον Βύρωνα – Οι αρχές αναζητούν άνδρα που γνώρισε μέσω Facebook

Απόπειρα βιασμού 28χρονης στον Βύρωνα – Οι αρχές αναζητούν άνδρα που γνώρισε μέσω Facebook
Απόπειρα βιασμού στον Βύρωνα: Πώς μία γνωριμία μέσω Facebook παρ'ολίγον να καταλήξει σε έγκλημα

Ότι έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού κατήγγειλε μία 28χρονη κοπέλα στον Βύρωνα. Η βία κατά των γυναικών παρουσιάζει έξαρση το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό δε, σε αυτήν την περίπτωση, είναι πως η 28χρονη, όπως κατήγγειλε παρ’ ολίγον να βιασθεί από έναν άνδρα τον οποίο γνώρισε μέσω Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βύρωνα σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός άντρα, ο οποίος και καταζητείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, αφού συνομίλησαν οι δυο τους, έδωσαν ραντεβού στη συμβολή των οδών Φιλολάου και Αλκέτου, στο Παγκράτι.

Η 28χρονη μπήκε στο αυτοκίνητό του και εκείνος την οδήγησε σε απομονωμένο χώρο στον Καρέα, κοντά στο στρατόπεδο Σακέτα.

Κατόπιν ο δράστης, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 28χρονη, αποπειράθηκε να τη βιάσει. Εκείνη έβαλε τις φωνές αποτρέποντάς τον. Στη συνέχεια, αφού την επέστρεψε στο σημείο  όπου είχαν συναντηθεί, την άφησε και έφυγε!

Τι πρέπει να φωνάξετε σε περίπτωση απόπειρας βιασμού:

Σχέσεις μέσω Facebook: Να ενδώσεις ή όχι; Ειδικός συμβουλεύει

;Όπως ξεκαθαρίζει σε άρθρο του ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος και Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου: “Μιλώντας για το facebook αξίζει να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός ειδικών εξαρτά την πορεία και το μοντέλο των ερωτικών σχέσεων στο άμεσο μέλλον από το αν θα συνεχίσουν οι άνθρωποι να προτιμούν αυτό τον τρόπο αναζήτησης ερωτικού συντρόφου ή θα υπάρξει επιστροφή στο πατροπαράδοτο φλερτ.

Ίσως μάλιστα το φλερτ παραμείνει ζωντανό μόνο για μια μειοψηφία απαιτητικών ανθρώπων που είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν μια νέα σχέση με τις πέντε αισθήσεις και τον κίνδυνο της απόρριψης. Αντίθετα, η αναζήτηση μέσω ίντερνετ είναι ανώδυνη, η απόρριψη εύκολα διαχειρίσιμη και η διαδικασία επιτελείται από την πολυθρόνα του γραφείου μας.

Παρέχει επίσης τη δυνατότητα για πολλαπλές γνωριμίες και σχέσεις, με άτομα που φαντάζουν το ίδιο ερωτικά με εμάς, που αναζητούν με το ίδιο πάθος την ερωτική γνωριμία, μέσα από απλούς και ανώδυνους μηχανισμούς.

“Το facebook επιτρέπει τις υπερβάσεις” μου έλεγε πρόσφατα ένας οπαδός του. Και συνέχισε: “Υπερβάσεις σε επίπεδο αντιλήψεων και απόψεων, ηλικίας, επιλογών και ταχύτητας. Ενδιαφέρει το ίδιο και τα δύο φύλα.” Εν κατακλείδι, ας μην ξεγελιόμαστε όμως. Το facebook είναι καλό για ερωτικές περιπέτειες, όχι για συναισθηματική σχέση. Όχι πως οι τελευταίες αποκλείονται, αλλά γιατί η πιθανότητα να προκύψουν είναι πολύ μικρή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments