Αθλητισμός

Τζέραλντ Γκριν: Από τον πάγκο επιστρέφει στα παρκέ

Τζέραλντ Γκριν: Από τον πάγκο επιστρέφει στα παρκέ
Τζέραλντ Γκριν: Ο παίκτης αποφάσισε να αποχωρήσει από το πόστο του στον πάγκο των Ρόκετς και να επανέλθει στην ενεργό δράση.

Έπειτα από δύο χρόνια μακριά από τα παρκέ, ο Τζέραλντ Γκριν, αποφάσισε να επιστρέψει στην δράση. Ο γνωστός μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ αποφάσισε να αποχωρήσει από το πόστο του βοηθού προπονητή στους Χιούστον Ρόκετς και να επιστρέψει στα παρκέ μέσω της G-League

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο 35χρονος φόργουορντ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, υπογράφοντας στη συνέχεια με το τεχνικό επιτελείο των Χιούστον Ρόκετς ως βοηθός προπονητή. Σύμφωνα όμως με τον ρεπόρτερ του ΝΒΑ Σαμς Σαράνια αποφάσισε να αφήσει το πόστο του και να κυνηγήσει μια θέση στη G-League!

Στα δώδεκα χρόνια που αγωνίστηκε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, φόρεσε τις φανέλες των Σέλτικς, Τίμπεργουλβς, Μάβερικς, Νετς, Πέισερς, αλλά και εκείνες των Χιτ, Σανς και Ρόκετς, έχοντας 9.7 πόντους και 2.5 ριμπάουντ σε 658 παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Λίγα λόγια για τον παίκτη

Ο Τζέραλντ Γκριν είναι Αμερικανός επαγγελματίας μπασκετμπολίστας που είναι επί του παρόντος ελεύθερος. Επιλέχτηκε από τους Μπόστον Σέλτικς με το 18ο γενικό pick στο ντραφτ του 2005 στο ΝΒΑ. Γνωστός για την ικανότητά του στο dunking, έχει καλές επιδόσεις σε πολλούς διαγωνισμούς slam dunk, έχοντας κερδίσει το 2005 McDonald’s All-American Slam Dunk Contest και το 2007 NBA Slam Dunk Contest, ενώ τερμάτισε ως δεύτερος στο NBA Slam Dunk Contest του 2008.

Στις 22 Ιουλίου 2019, ο Γκριν υπέγραψε εκ νέου με τους Χιούστον Ρόκετς. Στις 28 Οκτωβρίου, οι Ρόκετς ανακοίνωσαν ότι ο Γκριν είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση ενός σπασμένου οστού στο αριστερό του πόδι και ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020, οι Ρόκετς αντάλλαξαν τον Γκριν στους Ντένβερ Νάγκετς σε μία συμφωνία τεσσάρων ομάδων, οι οποίες όμως παραιτήθηκαν από τον Γκριν δύο ημέρες αργότερα. Την 1η Δεκεμβρίου 2020, ο Γκριν υπέγραψε εκ νέου με τους Χιούστον Ρόκετς σε μονοετή μη εγγυημένη συμφωνία. Στις 19 Δεκεμβρίου, οι Rockets παραιτήθηκαν από τον Green.

Στις 22 Οκτωβρίου 2021, ο Γκριν ανακοίνωσε την αποχώρησή του και εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο των Χιούστον Ρόκετς ως προπονητής ανάπτυξης παικτών. Ωστόσο, στις 6 Ιανουαρίου 2022, ο Γκριν ανακοίνωσε ότι επανέρχεται στην δράση και στη συνέχεια άφησε τη θέση του στους Rockets.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments