Διεθνή

Βρέθηκε η “χαμένη” Aston Martin του Bond μετά από 25 χρόνια

Βρέθηκε η “χαμένη” Aston Martin του Bond μετά από 25 χρόνια
Μια «χαμένη» Aston Martin που οδηγούσε ο Τζέιμς Μποντ με τον Σον Κόνερι στην ταινία Goldfinger βρέθηκε 25 χρόνια μετά την κλοπή της.

Η Aston Martin DB5 του 1963 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του 1964 είχε αγοραστεί από έναν συλλέκτη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, αλλά είχε κλαπεί από το υπόστεγο αεροδρομίου της Φλόριντα, όπου φυλάσσονταν, το 1997.

Έκτοτε, η κατάσταση του οχήματος ήταν άγνωστη – αλλά οι θαυμαστές του Bond που αγαπούν το μυστήριο έκαναν εικασίες για το πού βρίσκεται, υπονοώντας ακόμη και ότι το αυτοκίνητο είχε πέσει στον ωκεανό για να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά.

Η Aston Martin θεωρείται πλέον ότι αξίζει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια, ιδιαίτερα επειδή δεν είχε τυπικό κινητήρα vintage. Είναι ένα αυτοκίνητο Bond, με στηρίγματα gadget που έχει εγκαταστήσει η ομάδα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων που ανοίγουν, ψεκαστήρες νερού και καταστροφείς ελαστικών.

Σύμφωνα με το Yahoo, ένας ειδικός βρήκε το αυτοκίνητο και το επαλήθευσε χρησιμοποιώντας τον σειριακό του αριθμό. Λέγεται ότι βρίσκεται τώρα στη Μέση Ανατολή, με χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Ντουμπάι και το Μπαχρέιν να περιγράφονται ως ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Ο Christopher Marinello, διευθύνων σύμβουλος της Art Recovery International, δήλωσε στην Telegraph ότι ελπίζει ότι ο σημερινός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου «θα εμφανιστεί οικειοθελώς».

«Είναι η πολιτική μου να δίνω στους κατόχους κλεμμένων και λεηλασμένων αντικειμένων κάθε ευκαιρία να κάνουν το σωστό», είπε.

«Δεν πιστεύω ότι ο νυν κάτοχος ήξερε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί όταν το απέκτησε. Τώρα ξέρουν, νομίζω ότι θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουν μια διακριτική εμπιστευτική συζήτηση σχετικά με το πώς θα ξεκαθαρίσουμε σε ποιον ανήκει αυτό το εμβληματικό όχημα».

Ο Anthony Pugliese, συλλέκτης αυτοκινήτων και αρχικός ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος πλήρωσε αρχικά 275.000 δολάρια για την Aston Martin σε δημοπρασία το 1986, είναι πιθανό να ενθουσιαστεί που ενδεχομένως έχει βρεθεί το αυτοκίνητο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments