Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Έρχεται νέα επέκταση των αναστολών εργασίας

Χρήστος Σταϊκούρας: Έρχεται νέα επέκταση των αναστολών εργασίας
Χρήστος Σταϊκούρας: Νέα επέκταση των αναστολών εργασίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Νέα επέκταση των αναστολών εργασίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, προανήγγειλε και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 3% με 4% με τις νέες αντικειμενικές ενώ η συνολική μείωση θα φθάσει στο 25%. Για τις αναστολές εργασίας ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι θα επεκταθεί και περαιτέρω το επίδομα των 534 ευρώ.

Χρήστος Σταϊκούρας: Έρχεται νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ

Ο ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε και μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 3%-4% με τις νέες αντικειμενικές, με τη συνολική μείωση να φτάνει πλέον στο 25%, λέγοντας πως παραμένει η δέσμευση για 30% συνολική ελάφρυνση. Μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τον ΕΝΦΙΑ, όπου η συνολική μείωση θα είναι 60 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι να καταβληθεί σε δέκα δόσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ

Χρήστος Σταϊκούρας: Τέλος Ιανουαρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης από την πανδημία

Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως προς το τέλος του Ιανουαρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης από την πανδημία, ανάλογα με την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων και πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται κανένα μέτρο και ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί «ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες».

«Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η δυναμική της οικονομίας ακολουθεί τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης, θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί ποιες θα είναι οι μεταλλάξεις», είπε. Θα έχουμε «μία πολύ καλή εικόνα της πραγματικής οικονομίας μέχρι το τέλος του μήνα, τότε θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε πολλά δεδομένα», ανέφερε και πρόσθεσε ερωτηθείς για νέο κούρεμα στην Επιστρεπτέα πως «δύο χρόνια δεν έχω αποκλείσει κανένα μέτρο γιατί δεν μπορώ να ξέρω πώς εξελίσσεται η υγειονομική κρίση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments