Οικονομία

ΕΦΚΑ συντάξεις: Επιταχύνεται η διαδικασία έκδοσης σύνταξης από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους

ΕΦΚΑ συντάξεις: Επιταχύνεται η διαδικασία έκδοσης σύνταξης από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους
ΕΦΚΑ συντάξεις: Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τους 333 λογιστές και δικηγόρους από τον ΕΦΚΑ για τις συντάξεις έχουν οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτημα συνταξιοδότησης.

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τους 333 λογιστές και δικηγόρους από τον ΕΦΚΑ για τις συντάξεις έχουν οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτημα συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα «πρόκειται στην πλειονότητά τους για έμπειρους και πλήρως καταρτισμένους επαγγελματίες, που, έπειτα από μια εξαιρετικά αυξημένης δυσκολίας εξέταση από τις υπηρεσίες του Οργανισμού, κατάφεραν να πιστοποιηθούν και να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής».

ΕΦΚΑ συντάξεις: Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την έκθεση “ΑΤΛΑΣ”, οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις ανέρχονται σε 83.000 τον μήνα Νοέμβριο, μειωμένες κατά 50.000 σε σχέση με 12 μήνες πριν. Παράλληλα, οι ρυθμοί απονομής νέων συντάξεων αυξήθηκαν κατά 82% σε σχέση με το 2019, ενώ συνολικά για το 2021 ο Οργανισμός κατέγραψε ρεκόρ έκδοσης νέων συντάξεων, φθάνοντας στις 225.000. Με τη συμβολή των πιστοποιημένων αναμένεται η πλήρης εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων, μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.

ΕΦΚΑ συντάξεις: Πόσοι είναι οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι

Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ανέρχονται σήμερα σε 333 και αναμένεται να αυξηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς επίκειται η έναρξη του 3ου κύκλου επιμόρφωσης. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αναμένεται και το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από λογιστές και δικηγόρους που δεν έκαναν αίτηση για συμμετοχή στους τρεις πρώτους κύκλους πιστοποίησης».

ΕΦΚΑ συντάξεις: Πώς γίνεται η επιλογή των πιστοποιημένων επαγγελματιών;

Όποιος επιθυμεί να καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης, πρέπει να το υποβάλει αποκλειστικά ηλεκτρονικά, θα μπει στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), στην επιλογή: Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αίτησης Συνταξιοδότησης (https://www.efka.gov.gr/el/syntaxioychoi/aitisi). Εφόσον ανήκει στις προαναφερόμενες κατηγορίες συνταξιούχων με ένα τέως Ταμείο (τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ ή τ. ΟΑΕΕ), ενεργοποιείται η δυνατότητα επιλογής πιστοποιημένου λογιστή και δικηγόρου.

Από τη λίστα των πιστοποιημένων επαγγελματιών, που εμφανίζεται, ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει όποιον επιθυμεί, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του, υπό την προϋπόθεση ότι ο εν λόγω επαγγελματίας μπορεί να είναι διαθέσιμος, δηλαδή να μην έχει ξεπεράσει το ανώτατο όριο υποθέσεων που αναλαμβάνει μέσα στον μήνα και ανέρχονται σε πέντε.

Μόλις κάνει την επιλογή του, ορίζει και την ημερομηνία και την ώρα, για να κλείσει ραντεβού με τον πιστοποιημένο επαγγελματία.

Στη συνέχεια, μόλις επικυρωθεί το ραντεβού, θα λάβει e-mail ότι η υπόθεσή του έχει ανατεθεί στον πιστοποιημένο επαγγελματία της επιλογής του και ότι ισχύει το ραντεβού που έχει επιλέξει κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments