Οικονομία

Ομόλογα: Κινήθηκαν ανοδικά σε ολόκληρη την ευρωζώνη

Ομόλογα: Κινήθηκαν ανοδικά σε ολόκληρη την ευρωζώνη
Ομόλογα: Σε ανοδικά επίπεδα κινήθηκαν ομόλογα στην ευρωζώνη κάτι που συμπαρέσυρε και τα ελληνικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφθασε έως το 1,54%, επίπεδο στο οποίο είχε να ξαναβρεθεί από τον Μάιο του 2020.

Σε ανοδικά επίπεδα κινήθηκαν τα ομόλογα στην ευρωζώνη κάτι που συμπαρέσυρε και τα ελληνικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφθασε έως το 1,54%, επίπεδο στο οποίο είχε να ξαναβρεθεί από τον Μάιο του 2020.

Ομόλογα: Η ΕΚΤ καθησυχάζει για τον πληθωρισμό

Η ΕΚΤ επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στη διάρκεια του έτους καθώς οι δυνάμεις που ωθούν σε άνοδο τις τιμές, δεν έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Στην ελληνική αγορά η υποχώρηση των τιμών επεκτάθηκε σε όλες τις διάρκειες των ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 5ετούς να φθάσει το 0,71% και του 15ετούς τίτλου το 1,60%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν την Παρασκευή συναλλαγές 144 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 26 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,52% από 1,34% χθες, έναντι -0,04% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,56% από 1,47%. Η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος συνδέεται εν μέρει με την στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές εν όψει των νέων κοινοπρακτικών εκδόσεων στις οποίες σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ομόλογα: Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται για την πρώτη έξοδο στις αγορές

Για την πρώτη έξοδο στις αγορές ετοιμάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό αναμένεται να συμβεί στις 14 Ιανουαρίου από τη Fitch ενώ πρόσφατα ο οίκος αξιολόγησης σε ανάλυσή του σημείωσε πως στηρίζει σημαντικά την βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους της χώρας και περιορίζει σημαντικά τον επενδυτικό κίνδυνο για τα ελληνικά ομόλογα.

Για το σύνολο του 2022 σύμφωνα με το δανειακό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στο τέλος Δεκεμβρίου, το Ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να αντλήσει από αγορές περί τα 12 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments