Αθλητισμός

Ναδάλ για Τζόκοβιτς: «Η Δικαιοσύνη μίλησε»

Ναδάλ για Τζόκοβιτς: «Η Δικαιοσύνη μίλησε»
Ναδάλ: Το πιο δίκαιο είναι ότι ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης να παίξει στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς

“Το πιο δίκαιο θα ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς να μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open, αφού η Δικαιοσύνη μίλησε”, δήλωσε σήμερα ο Ράφαελ Ναδάλ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος ζήτησε την απελευθέρωσή του «Νόλε» από το κέντρο, όπου είχε μεταφερθεί κατά την άφιξή του στην Αυστραλία.

«Ακόμη κι εάν μπορώ να συμφωνήσω ή όχι σε ορισμένα πράγματα με τον Τζόκοβιτς, η Δικαιοσύνη μίλησε. Και πιστεύω, ότι το πιο δίκαιο, είναι ότι ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, που θέλει να μπει στην Αυστραλία χωρίς να έχει εμβολιασθεί κατά της Covid -19, να παίξει στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς», είπε ο Ναδάλ, μιλώντας στο ισπανικό ραδιόφωνο «Onda Cero».

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την Telegraph, ο Νόβακ Τζόκοβιτς φέρεται να έχει συλληφθεί στη Μελβούρνη, λίγη μόνο ώρα μετά τη νίκη του στο δικαστήριο, για τη βίζα με την οποία ταξίδεψε στην Αυστραλία.

Ο Σέρβος τενίστας είδε την βίζα του να ακυρώνεται από τις αρχές της Αυστραλίας, ενώ αποφασίστηκε η αναβολή της εξέτασης της έφεσης που κατέθεσε ο τενίστας.

Η δικαστική απόφαση

Ο δικαστής Αντονι Κέλι έκρινε πως η απόφαση ακύρωσης της βίζας του Σέρβου ήταν «παράλογη» και γι’ αυτό κρίνει ότι ο αθλητής μπορεί να παραμείνει στη χώρα. Βέβαια, δεν είναι ακόμη σίγουρο αν ο τενίστας θα λάβει μέρος στο Australia Open.

Νωρίτερα, είχε γίνει διακανονισμός κατά τη διάρκεια του διαλλείματος από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα κάλυπτε τα έξοδα της δίκης και ο Τζόκοβιτς θα ήταν ελεύθερος μέσα σε 30 λεπτά παραλαμβάνοντας το διαβατήριό του και τα αντικείμενά του.

Ο δικαστής διέταξε την κυβέρνηση να τον απελευθερώσει από την κράτηση και να αποκαταστήσει τη βίζα που είχε ακυρώσει επειδή ο Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί για τον Covid -19. Η απόφαση, η οποία εγκρίνει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, ήρθε πέντε ημέρες αφότου ο Τζόκοβιτς κρατήθηκε σε αεροδρόμιο κατά την άφιξη σε πτήση από το Ντουμπάι.

Ωστόσο, φαίνεται πως η κυβέρνηση αποφάσισε να αγνοήσει τη δικαστική απόφαση και να φτάσει το ζήτημα, που τράβηξε τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας, στα άκρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments