Διεθνή

Μπουρλά: Το Μάρτιο θα είναι έτοιμο εμβόλιο κατά της παραλλαγής Όμικρον

Μπουρλά: Το Μάρτιο θα είναι έτοιμο εμβόλιο κατά της παραλλαγής Όμικρον
Ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή των δόσεων, είπε ο κ. Μπουρλά

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπούρλα, δήλωσε ότι το εμβόλιο για την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο. Όπως ανακοίνωσε, η φαρμακευτική εταιρεία έχει ξεκινήσει την παραγωγή των δόσεων.

«Το εμβόλιο θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο», είπε ο Δρ Μπούρλα σε συνέντευξη στο CNBC προσθέτοντας “ότι ήδη άρχισαν να παράγουν ορισμένες ποσότητες”. Ο ίδιος σημείωσε ότι το εμβόλιο θα καλύπτει και τις άλλες παραλλαγές που κυκλοφορούν. Δήλωσε ότι ακόμα δεν είναι σαφές αν χρειάζεται εμβόλιο κατά της Όμικρον ή πώς θα χρησιμοποιηθεί, αλλά η Pfizer θα έχει έτοιμες ορισμένες δόσεις, επειδή υπάρχουν κυβερνήσεις που τις θέλουν το συντομότερο δυνατόν.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η εταιρεία θα καταφέρει να παρέχει καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα έναντι λοιμώξεων, επειδή η προστασία έναντι νοσηλειών και σοβαρής νόσησης είναι ικανοποιητική τώρα, με τα υπάρχοντα εμβόλια αν κάποιος κάνει την τρίτη δόση, όπως δήλωσε.

Βραχύβια η ανοσολογική προστασία

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Αλμπερτ Μπουρλά είχε εκφράσει την ανησυχία του λέγοντας: “θα είμαστε σε θέση να το παραγάγουμε μέσα στο έτος σε δισεκατομμύρια, όχι εκατομμύρια δόσεις, αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει αυτή η ανάγκη ή άλλες, γιατί ήδη βλέπω πολλές άλλες παραλλαγές να εμφανίζονται μετά την Όμικρον”.

Όσο για το πόσο καιρό ακόμα θα μας απασχολήσει η νόσος Covid-19, ο επικεφαλής της Pfizer έθεσε έναν ορίζοντα δεκαετίας: «O ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί και υποθέτουμε ότι θα παραμείνει για μια δεκαετία».

Αναφερόμενος στην προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια, ήταν ξεκάθαρος: «Η ανοσολογική προστασία με τις παραλλαγές που γνωρίζουμε, και τώρα προφανώς και με την Όμικρον, είναι βραχύβια, τόσο με το εμβόλιο όσο και με τη φυσική μόλυνση: λίγοι μήνες, όλο και λιγότερο. Γι’ αυτό το λόγο έχει τεθεί η ιδέα μιας 4ης δόσης, τουλάχιστον πριν από τον κανονικό ετήσιο εμβολιασμό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments