Οδηγός

534 ευρώ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αναστολές Ιανουαρίου – Έρχονται και νέες παρεμβάσεις

534 ευρώ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αναστολές Ιανουαρίου – Έρχονται και νέες παρεμβάσεις
534 ευρώ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις δηλώσεις που αφορούν τα 534 ευρώ για τις αναστολές Ιανουαρίου.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις δηλώσεις που αφορούν τα 534 ευρώ για τις αναστολές Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, για συμβάσεις εργασίας εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 10η Ιανουαρίου 2022, οι υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων- εργοδοτών δύνανται να υποβληθούν από την ημέρα ενεργοποίησης του συστήματος υποβολής δηλώσεων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και έως σήμερα 10 Ιανουαρίου 2022.

Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η διαδικασία της προαναγγελίας η υπεύθυνη δήλωση είναι άκυρη και δεν παράγει τα αποτελέσματα της αναστολής σύμβασης εργασίας, και κατά συνέπεια ο εργοδότης συνεχίζει εκείνος να αμείβει τους εργαζόμενους του. Οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν σε αναστολή για τον Ιανουάριο τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί έως και την 30η Δεκεμβρίου 2021 με υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και υποχρεούνται να μην προβούν σε απολύσεις για όσο χρονικό διάστημα οι συμβάσεις των εργαζομένων τους τελούν σε αναστολή.

Επιπρόσθετα, μπορούν να κάνουν χρήση του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για μέρος ή για το σύνολο των εργαζομένων τους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας δεν τελούν σε αναστολή.

534 ευρώ: Έρχονται και νέες παρεμβάσεις

Στο τραπέζι βρίσκεται πάντως και δεν αποκλείονται ανακοινώσεις τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναφορικά με το γεγονός να ενταχθούν και επιχειρήσεις οι οποίες ναι μεν δεν έχουν κλείσει με εντολή δημόσιας αρχής όμως είναι στους πληττόμενους ΚΑΔ. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει δίχτυ προστασίας σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων που θα μπορούν να τεθούν σε αναστολή. Αγορά εργασίας

534 ευρώ: Έρχεται νέα επέκταση των αναστολών εργασίας

Νέα επέκταση των αναστολών εργασίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, προανήγγειλε και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 3% με 4% με τις νέες αντικειμενικές ενώ η συνολική μείωση θα φθάσει στο 25%. Για τις αναστολές εργασίας ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι θα επεκταθεί και περαιτέρω το επίδομα των 534 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments