Κόσμος

ΗΠΑ: Σκληρότερα μέτρα για τους υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί

ΗΠΑ: Σκληρότερα μέτρα για τους υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί
ΗΠΑ: Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες προετοιμάζονται για τη λήψη σκληρών μέτρων κατά των υπαλλήλων τους που δεν έχουν εμβολιαστεί με καμία δόση.

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στις ΗΠΑ  θα ανακοινώσουν σύντομα νέα σκληρά μέτρα κατά των υπαλλήλων τους που δεν έχουν εμβολιαστεί με καμιά δόση στο πλαίσιο εφαρμογής του εκτελεστικού διατάγματος υποχρεωτικού εμβολιασμού του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

ΗΠΑ

ΗΠΑ: Κάποιες υπηρεσίες σκέφτονται μέχρι και τις απολύσεις των υπαλλήλων τους που παραμένουν ανεμβολίαστοι

Αρκετές υπηρεσίες σχεδιάζουν την αποστολή επιστολών προειδοποίησης για το ενδεχόμενο αναστολής της εργασίας των υπαλλήλων που δεν συμμορφώθηκαν με την προεδρική εντολή. Κάποιες υπηρεσίες σκέφτονται μέχρι και τις απολύσεις των υπαλλήλων τους που παραμένουν ανεμβολίαστοι, αν και τέτοιες κινήσεις αν συμβούν θα είναι η τελευταία τους επιλογή.

Τα ποσοστά συμμόρφωσης των υπαλλήλων είναι υψηλά στις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με τις ίδιες υπηρεσίες να αναφέρουν ότι δεν αναμένουν οι αναστολές εργασίας ή οι απολύσεις να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία τους. Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε το Νοέμβριο τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μην προχωρήσουν στη λήψη σκληρών μέτρων μέχρι την έλευση της νέας χρονιάς και να δώσουν την προσοχή τους στην εκπαίδευση και στο συμβουλευτικό έργο για όσους από τους υπαλλήλους τους δεν είχαν συμμορφωθεί με την προεδρική εντολή για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ο εμβολιασμός των ομοσπονδιακών υπαλλήλων θα συμβάλει στη μείωση της πανδημίας

Τώρα, το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού των ΗΠΑ (OMB) ανακοινώνει ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες μπορούν να προχωρήσουν με την εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων κατά την στάση της επιχείρησης.  «Οι υπηρεσίες εξακολουθούν να κινούνται μπροστά με τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης και της λήψης σταδιακών πειθαρχικών μέτρων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο», σύμφωνα με σχετική δήλωση εκπροσώπου του OMB.

Η προεδρική εντολή για τον εμβολιασμό των ομοσπονδιακών υπαλλήλων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αντίδρασης του Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊου. Η σχετική προθεσμία για τη συμμόρφωση των ομοσπονδιακών υπαλλήλων έληξε στις 24 Νοεμβρίου, όταν ποσοστό 92% των 3,5 εκατομμυρίων υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments