Αθλητισμός

Κουτίνιο: Επισήμως παίκτης της Άστον Βίλα

Κουτίνιο: Επισήμως παίκτης της Άστον Βίλα
Κουτίνιο: Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα πήρε μεταγραφή για την Άστον Βίλα επιστρέφοντας στην Premier League μετά από χρόνια.

Παίκτης της Άστον Βίλα είναι πλέον ο Κουτίνιο, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.  Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ανακοινώθηκε επίσημα από τους “χωριάτες” και θα φοράει τη φανέλα με το Νο23 έως το τέλος της σεζόν.

Με αυτόν τον τρόπο, ο παίκτης επιστρέφει στην Premier League, μετά από την επιτυχημένη του θητεία στην Λίβερπουλ, και θα έχει προπονητή την μεγάλη μορφή της Λίβερπουλ, τον Στίβεν Τζέραρντ.  Το 2018 πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα και την περίοδο 2019-20 αγωνίστηκε χωρίς επιτυχία στην Μπάγερν Μονάχου. Με την Άστον Βίλα υπάρχει οψιόν αγοράς και για να τον αποκτήσει θα πρέπει να δαπανήσει ένα ποσό που πλησιάζει στα 40 εκατ. ευρώ.

Λίγα λόγια για τον Κουτίνιο

Ο Φιλίπε Κουτίνιο Κορέια είναι Βραζιλιάνος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως πλάγιος μέσος και μεσοεπιθετικός στην Εθνική Βραζιλίας και στην Πρέμιερ λιγκ στην ομάδα της Άστον Βίλα. Γεννημένος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ξεκίνησε στις ακαδημίες της Βάσκο ντα Γκάμα, δείχνοντας ότι είναι ταλαντούχος. Έτσι, το 2008, γίνεται επαγγελματίας, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Ίντερ Μιλάνου.

Εκεί έμεινε έως και το 2013, όμως αγωνίστηκε και ως δανεικός δις, μία στη Βάσκο ντε Γκάμα και μία στην Εσπανιόλ. Κατόπιν, πήγε στη Λίβερπουλ,[1] παραμένοντας εκεί έως και το 2018. Τότε λοιπόν, τον απέκτησε η Μπαρτσελόνα,  η οποία δαπάνησε 142 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πραγματοποίησε την τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή του ποδοσφαίρου. Το καλοκαίρι του 2019 δόθηκε στη Μπάγερν Μονάχου με τη μορφή του δανεισμού για 1 έτος.

Τον Ιανουάριο του 2022 φεύγει από την Μπαρτσελόνα για να ξανά γυρίσει στην Πρέμιερ λιγκ για την φανέλα της Άστον Βιλα. Στην Εθνική Βραζιλίας αγωνίζεται από το 2009, περνώντας από την U17 και U20. Με την τελευταία κέρδισε και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου U20, του 2011.[5] Στην Εθνική Βραζιλίας ανδρών, αγωνίζεται από το 2010, έχοντας κάνει περίπου 40 συμμετοχές. Επίσης, συμμετείχε και στο Μουντιάλ του 2018, στη Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments