Ελλάδα

New York Times: «52 μέρη για έναν κόσμο που άλλαξε» – Η Εύβοια ένας από τους προορισμούς του 2022

New York Times: «52 μέρη για έναν κόσμο που άλλαξε» – Η Εύβοια ένας από τους προορισμούς του 2022
New York Times: Εκεί, που ο ταξιδιώτης μπορεί να γίνει μέρος της λύσης, σε προβλήματα όπως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή.

Ποικιλόμορφη με εξαιρετική σημασία είναι η φετινή λίστα των New York Times, οι οποίοι κατέγραψαν βαρυσήμαντα ζητήματα του μαστίζουν πλανήτη και επέλεξαν τους «52 προορισμούς για έναν διαφορετικό κόσμο». Την φετινή χρονιά αντί για τη γνωστή, εμβληματική τους λίστα «52 προορισμοί για να ταξιδέψεις», οι New York Times προτείνουν διαφορετικά μέρη στον πλανήτη όπου οι επισκέπτες μπορούν να γίνουν μέρος της λύσης σε προβλήματα όπως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή. New York Times

Οι NYTimes για την Εύβοια

Ανάμεσα στους 52 προορισμούς θα συναντήσει κανείς είναι και την Εύβοια, η οποία πληγώθηκε σφοδρά από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Το κείμενο που συνοδεύει την Εύβοια, στο Νο 9 της λίστας, ξεκινά με μια συγκινητική αναφορά, καθώς συστήνει στους αναγνώστες όλου του κόσμου την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης «Ο Άλλος Άνθρωπος».

«Η αποθήκη τροφίμων “Ο Άλλος Άνθρωπος” ιδρύθηκε πριν από τουλάχιστον 10 χρόνια, εξυπηρετώντας την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το νησί της Εύβοιας στον απόηχο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Καθώς η χώρα ανακάμπτει από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες του περασμένου έτους, “Ο άλλος Άνθρωπος” επεκτάθηκε για να βοηθήσει όσους έχασαν τα προς το ζην και καλωσορίζει τους ταξιδιώτες να εμπλακούν.

New York Times

New York Times: Οι εθελοντές καλούνται να βοηθήσουν στο μαγείρεμα

Στις εβδομαδιαίες εκδηλώσεις φαγητού που πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, τη Χαλκίδα, τα γεύματα μαγειρεύονται και καταναλώνονται μαζί για να δημιουργήσουν μια αίσθηση κοινότητας. Οι εθελοντές καλούνται να βοηθήσουν στο μαγείρεμα, να συσκευάζουν φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης και να προσφέρουν πόρους για την ανοικοδόμηση σχολείων και να βοηθήσουν τους ντόπιους με βασικούς λογαριασμούς, τονίσει το δημοσίευμα.

Χάθηκαν στις πυρκαγιές σπίτια, επιχειρήσεις, ελαιώνες και το ένα τρίτο του αγαπημένου πευκοδάσους της Εύβοιας, στο οποίο γενιές είχαν βασιστεί για ρετσίνι και μέλι. Η αύξηση του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη του νησιού που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Εκτός από τα κοινοτικά έργα, οι επισκέπτες θα βρουν μια ακρόπολη στην κορυφή ενός λόφου και άλλους αρχαιολογικούς χώρους στην Ερέτρια, ιαματικές πηγές πλούσιες σε ορυκτά στην Αιδηψό και ηλιοβασιλέματα, με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments