Πολιτική

Βορίδης: Κανονικά τα πρόστιμα από Δευτέρα στους άνω των 60

Βορίδης: Κανονικά τα πρόστιμα από Δευτέρα στους άνω των 60
Από Δευτέρα η επιβολή των προστίμων θα γίνεται κανονικά σε όσους άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί

Κανονικά και δίχως καμία παράταση θα εφαρμοστεί η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλεται πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα στους ανθρώπους άνω των 60 που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Αυτό το αυστηρό μήνυμα έστειλε σήμερα ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σε αντίθεση με όσα δήλωσε χθες στο ίδιο κανάλι ο κ. Πέτσας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μικρή παράταση στην επιβολή προστίμων εφόσον υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από αυτή την ηλικιακή ομάδα, ο κ. Βορίδης ήταν κατηγορηματικός.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, «δεν έχει νόημα να πούμε σε όσους συμμορφώθηκαν, ότι καλά κάνατε εσείς που συμμορφωθήκατε, αλλά οι άλλοι που δε συμμορφώθηκαν, δεν θα έχουν καμία κύρωση. Τότε ακυρώνεται οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε για να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό».

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού στο Δημόσιο, ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες νοσήσεις, αλλά όχι τέτοιες που να δημιουργούν σημαντικές δυσλειτουργίες.

Κρούσματα πολυφωνίας

Οι «υπεραισιόδοξες» δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και τη βιασύνη να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που σήμαναν κυβερνητικό συναγερμό, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται κρούσματα πολυφωνίας στις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων. 

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του στο pagenews.gr ο Δημήτρης Μιχαλέλης, για να μην λάβει περαιτέρω διαστάσεις η δημόσια αντιγνωμία, η Κυβέρνηση έσπευσε να σηκώσει…τριπλό χειρόφρενο:

  • «Είναι πρόωρο να μιλάμε για άρση των τελευταίων μέτρων».
  • «Καμία απολύτως παράταση για τον εμβολιασμό άνω των 60»
  • «Το πρόστιμο των 100 ευρώ θα επιβάλλεται για όσο καιρό παραμένουν ανεμβολίαστοι».

Όπως σημειώνει, υπάρχουν και παρεμπίπτοντα –αλλά αρκούντως σημαντικά- θέματα, όπως π.χ. η θέσπιση υποχρεωτικότητας όχι μόνο για την πρόσληψη αλλά και την παραμονή στο ΕΣΥ, για τα οποία μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις υπάρχουν ή θα υπάρξουν διαφορετικές αναλύσεις και προσεγγίσεις. Όμως στα κεντρικά ζητήματα, το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί να υπάρχουν φωνές που να «θολώνουν» το μήνυμα αυστηρότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments