Ελλάδα

Όμικρον: Πρώτος θάνατος στην Ελλάδα – Πέθανε 77χρονη ανεμβολίαστη

Όμικρον: Πρώτος θάνατος στην Ελλάδα – Πέθανε 77χρονη ανεμβολίαστη
Η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη

Ο πρώτο θάνατος από τη μετάλλαξη Όμικρον καταγράφηκε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η 77χρονη ασθενής που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» είχε υποκείμενο νόσημα, έπασχε από καρκίνο και ήταν διασωληνωμένη. Η γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας είχε αποκαλύψει ότι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονταν δύο ασθενείς με Όμικρον.

Μέχρι σήμερα, δύο περιπτώσεις διασωληνωμένων ασθενών με τη νέα παραλλαγή έχουν εντοπιστεί στις μονάδες Υγείας στην Ελλάδα, είπε η κ. Γκάγκα.

Όπως διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η μία από τις δύο περιπτώσεις ήταν τυχαία εύρεση, καθώς η διασωλήνωση έγινε για άλλο λόγο. Το δεύτερο περιστατικό αφορά σε γυναίκα.

«Αυτά είναι τα δύο περιστατικά που ξέρουμε σε όλες τις νοσηλείες στις μονάδες, δεν έχουμε άλλα στελέχη» είπε η κα Γκάγκα και πρόσθεσε «Δεν έχουμε ελέγξει όμως όλους τους διασωληνωμένους. Όλοι οι άλλοι είναι βασικά Δέλτα. Κάθε χρόνο όμως και από γρίπη έχουμε 250 – 400 θανάτους. Άνθρωποι ευάλωτοι είναι πιθανό να καταλήξουν με λοιμώξεις. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι η Όμικρον δεν οδηγεί σε θάνατο, ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments