Αθλητισμός

Τζόκοβιτς Αυστραλία: «Παγώνει» η απέλασή του μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου

Τζόκοβιτς Αυστραλία: «Παγώνει» η απέλασή του μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθεί ξανά υπό κράτηση

Σε σίριαλ χωρίς τέλος εξελίσσεται η υπόθεση της απέλασης από την Αυστραλία του Νόβακ Τζόκοβιτς… Οι Αρχές της Αυστραλίας έκαναν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του Νόβακ Τζόκοβιτς και ανέστειλαν την απέλασή του, μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη επί της προσφυγής του Σέρβου τενίστα, κατά της απόφασης ανάκλησης της βίζας του από τον υπουργό Μετανάστευσης της χώρας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πρέπει να επιστρέψει στο κέντρο κράτησης στις 8 το πρωί του Σαββάτου για τη Μελβούρνη (11 το βράδυ της Παρασκευής ώρα Ελλάδας), όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

Ο Σέρβος τενίστας θα έχει τη δυνατότητα να βγει φρουρούμενος, μόνο για να μεταβεί στο γραφείο των συνηγόρων του, προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή του ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής του κατά της ανάκλησης της βίζας του από τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ανέτρεψε την απόφαση του Δικαστηρίου της Μελβούρνης και έκανε χρήση της εξουσίας που διαθέτει, ακυρώνοντας τη βίζα του κορυφαίου τενίστα, ο οποίος πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Australian Open. Οι δικηγόροι του Σέρβου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης.

Το σκεπτικό της απόφασης

Ο Άλεξ Χοκ δήλωσε ότι έκανε χρήση της εξουσίας του, σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης, για να ακυρώσει τη βίζα που κατείχε ο Τζόκοβιτς «για λόγους υγείας και καλής τάξης».

Το σημαντικότερο κομμάτι της ανακοίνωσης είναι εκείνο που αφορά τη συνοριοφυλακή της Αυστραλίας. Ο δικαστής ουσιαστικά είχε αδειάσει τις Αρχές για να στηρίξει την απόφασή του την περασμένη Δευτέρα, όμως στην ανακοίνωσή του ο Χοκ ξεκαθαρίζει ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και μάλιστα τους ευχαριστεί γι’ αυτό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Morrison είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία COVID-19».

Δήλωση του πρωθυπουργού

Για το θέμα ο Αυστραλός πρωθυπουργός είχε δηλώσει: “Η ακύρωση της βίζας του αστέρα του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς αποσκοπεί στην προστασία των αποτελεσμάτων των θυσιών που έκαναν οι Αυστραλοί κατά την διάρκεια της πανδημίας της Covid-19. Οι Αυστραλοί έκαναν πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτής και επιθυμούν δικαίως το αποτέλεσμα των θυσιών τους να προστατευθεί”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments