Διεθνή

Παρενέργειες εμβολίων covid: AstraZeneca και Johnson στο μικροσκόπιο του EMA

Παρενέργειες εμβολίων covid: AstraZeneca και Johnson στο μικροσκόπιο του EMA
Προειδοποίηση για πολύ σπάνιες περιπτώσεις εγκάρσιας μυελίτιδας

Σε ενημέρωση των φυλλαδίων οδηγιών των εμβολίων της AstraZeneca και Johnson & Jonhnson ώστε να αναγράφουν ότι μεταξύ των ληπτών έχουν παρουσιαστεί πολύ σπάνια κρούσματα εγκάρσιας μυελίτιδας, ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι θα προχωρήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η πιθανότητα να οφείλονται τα κρούσματα αυτά στο εμβόλιο είναι «λογική πιθανότητα», εκτιμά η επιτροπή του EMA. Συνέστησε λοιπόν μια αλλαγή στις πληροφορίες προϊόντος για τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson, ώστε να συμπεριληφθεί μια προειδοποίηση για την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων που λαμβάνουν τα εμβόλια για πολύ σπάνιες περιπτώσεις εγκάρσιας μυελίτιδας που αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό. H εν λόγω νόσος έχει επίσης προστεθεί ως ανεπιθύμητη ενέργεια άγνωστης συχνότητας.

Η εγκάρσια μυελίτιδα είναι νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του νωτιαίου μυελού. Μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή αδυναμία των άκρων, δυσλειτουργία στους σφικτήρες μυς της ουρήθρας και του πρωκτού, καθώς και επεισόδια υπέρτασης.

Η σύσταση του ΕΜΑ βασίστηκε σε δεδομένα για τα κρούσματα εγκάρσιας μυελίτιδας μεταξύ εμβολιασμένων σε όλο τον κόσμο και σε ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.

Και τα δύο εμβόλια βασίζονται στην ίδια τεχνολογία του ιικού φορέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments