Ελλάδα

Rafale: Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την άφιξη τους στην Ελλάδα

Rafale: Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την άφιξη τους στην Ελλάδα
«Η Ελλάδα επιδιώκει να ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα με την απόκτηση τριών ακόμη γαλλικών φρεγατών Belhara που θα παραδοθούν το 2025 και το 2026», αναφέρουν.

Έντονο ενδιαφέρον δείχνουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας και την παραλαβή από τη Γαλλία των πρώτων μαχητικών Rafale .

Το τουρκικό δίκτυο haber7 έσπευσε μάλιστα να μεταδώσει την είδηση της προσγείωσης σε ελληνικό έδαφος της πρώτης παρτίδας των Rafale, αφού πέταξαν προηγουμένως πάνω από την Ακρόπολη. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι και τα 18 Rafale που παρήγγειλε η Ελλάδα έναντι 2,3 δις. ευρώ θα παραδοθούν στη χώρα μέχρι το 2023.

«Φθάνουν ένα – ένα στην Ελλάδα τα μαχητικά που αγόρασε η Αθήνα από τη Γαλλία», ανέφερε στον τίτλο σημειώνοντας ότι η είδηση μεταδόθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter της Γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Αντίστοιχο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Yenisafak σημειώνει ότι «η Γαλλία παραδίδει τα πρώτα έξι μαχητικά Rafale στην Ελλάδα» υπογραμμίζοντας, ότι η χώρα μας συνεχίζει να εξοπλίζεται και θα παραλάβει και τις φρεγάτες Belhara από τη Γαλλία: «Η Ελλάδα επιδιώκει να ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα με την απόκτηση τριών ακόμη γαλλικών φρεγατών Belhara που θα παραδοθούν το 2025 και το 2026. Στο Πολεμικό Ναυτικό έχει χρεωθεί προϋπολογισμός 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την προμήθεια φρεγατών Belhara και άλλα 1,5 δισ. ευρώ θα δαπανηθούν για την αγορά τεσσάρων κορβετών», αναφέρει το δημοσίευμα.

Και συνεχίζουν: «Έχει επίσης υπογραφεί σύμβαση με το Ισραήλ για την εκπαίδευση Ελλήνων πιλότων καθώς και συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα της άμυνας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ. Ο ετήσιος αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας το 2021 έφτασε τα 5,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 41% σε σύγκριση με το 2020».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments