Κόσμος

Γερμανικός Τύπος για Ραφάλ: Γαλλικά μαχητικά κατά του Ερντογάν

Γερμανικός Τύπος για Ραφάλ: Γαλλικά μαχητικά κατά του Ερντογάν
Στην Άγκυρα θα έχουν καταγράψει την παράδοση των μαχητικών παρουσία του πρωθυπουργού, αναφέρει το δημοσίευμα

«Γαλλικά μαχητικά κατά του Ερντογάν» τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που αναφέρεται στην άφιξη των πρώτων γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale στην Ελλάδα. Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας αναφέρει, μεταξύ άλλων: “Η Ελλάδα εξοπλίζεται. Και ο λόγος είναι η Τουρκία. Οι ελληνικές αμυντικές δαπάνες είχαν συρρικνωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται στοιχεία από το Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI), με έδρα τη Στοκχόλμη, οι αμυντικές δαπάνες είχαν φτάσει τα 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008 και το 2009, ενώ έκτοτε μειώθηκαν κατά το ήμισυ. Τώρα η Ελλάδα θέλει να αναστρέψει αυτή την τάση. Στόχος είναι να αποκαταστήσει μία ισορροπία με τους Tούρκους γείτονες».  Μετά τις εντάσεις στο Αιγαίο, υπενθυμίζει η εφημερίδα του Βερολίνου, «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε εξαγγελίες για αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών, φρεγατών, αντιαρματικών πυραύλων, τορπιλών και άλλων οπλικών συστημάτων. 15.000 νέοι επαγγελματίες οπλίτες αναμένεται να καταταγούν στα επόμενα πέντε χρόνια. Η στρατιωτική θητεία αυξάνεται από εννέα σε δώδεκα μήνες. Όλα αυτά δεν αρκούν για μία ισορροπία εξοπλισμών με την Τουρκία. Η χώρα αυτή έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, επενδύει στην άμυνα πολύ περισσότερα χρήματα από την Ελλάδα και επεκτείνει τον εξοπλιστικό κλάδο».

«Μπορούμε να μιλήσουμε για έναν ανταγωνισμό εξοπλισμών ανάμεσα στις δύο χώρες;» διερωτάται η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας, για να δώσει την εξής απάντηση: «Το σίγουρο είναι ότι η κάθε μία από τις δύο πλευρές παρατηρεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια τα εξοπλιστικά προγράμματα της άλλης. Στην Άγκυρα θα έχουν καταγράψει με πολλή προσοχή την παράδοση των έξι πρώτων μαχητικών αεροσκαφών τύπου Ραφάλ και την επιδεικτική παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην υποδοχή».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments