Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίδα Βόρεια Ελλάδα: Με πολικές θερμοκρασίες ξεκίνησε η επέλασή της – Σε συναγερμό οι αρχές

Κακοκαιρία Ελπίδα Βόρεια Ελλάδα: Με πολικές θερμοκρασίες ξεκίνησε η επέλασή της – Σε συναγερμό οι αρχές
Κακοκαιρία Ελπίδα Βόρεια Ελλάδα: Με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα στη Βόρεια Ελλάδα.

Με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα στη Βόρεια Ελλάδα. Με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -7 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα, τους -5 στην Κοζάνη, τους -4 στην Πτολεμαΐδα και τους -12 στα ορεινά και σε συνδυασμό με τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση.

Κακοκαιρία Ελπίδα Βόρεια Ελλάδα: Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με ανακοίνωση της, ενημερώνει τους οδηγούς ότι κατά τις μετακινήσεις τους, στο οδικό δίκτυο της περιοχής, θα πρέπει να έχουν εφοδιασμένα τα οχήματά τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με ειδικού τύπου ελαστικών.

Για τη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων συμβουλεύει τους οδηγούς να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο όταν το οδόστρωμα είναι ολισθηρό.

Διευκρινίζεται δε ότι οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Για την τοποθέτηση και συντήρηση των αντιολισθητικών αλυσίδων οι οδηγοί θα πρέπει να συμβουλεύονται αντίστοιχα τις οδηγίες τοποθέτησης και συντήρησης που διαθέτουν. Οι σωστά τοποθετημένες αλυσίδες πρέπει να δείχνουν και να είναι «τεντωμένες».

Επιπρόσθετα στο πλαίσιο αποφυγής ατυχημάτων οι αστυνομικές αρχές υπενθυμίζουν, πως οι οδηγοί είναι καλό να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν. Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια. Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους. Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους. Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments