Οδηγός

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για όλα τα ταμεία

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για όλα τα ταμεία
Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου 2022.

Ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου 2022. Πιο συγκεκριμένα, από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για τους συνταξιούχους και θα ολοκληρωθούν στις 28 του ίδιου μήνα. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 13ης Ιανουαρίου 2022 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Οι ημερομηνίες πληρωμής

  • Στις  25 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις  26 Ιανουαρίου 2022 ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 28 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Επικουρική σύνταξη ΕΦΚΑ: Για πρώτη φορά ηλεκτρονική αίτηση για επικουρική σύνταξη

Σε λειτουργία τέθηκε για πρώτη φορά η ηλεκτρονική αίτηση για επικουρική σύνταξη από τον ΕΦΚΑ. Με την εν λόγω κίνηση καταργείται η υποχρέωση των ασφαλισμένων να επισκέπτονται 2 με 3 φορές τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών. Έτσι, όταν ένας ασφαλισμένος υποβάλει ηλεκτρονικά το αίτημα για λήψη της κύριας σύνταξης μπορεί την ίδια ημέρα να υποβάλλει και ηλεκτρονικό αίτημα για τη λήψη της επικουρικής. Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας εξαλείφει την ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους και παράλληλα επιταχύνει σημαντικά την έκδοση των επικουρικών συντάξεων.

Επικουρική σύνταξη ΕΦΚΑ: Ποιους αφορά

Η ηλεκτρονική αίτηση αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους. Ενδεικτικά, κατά το προηγούμενο έτος το σύνολο των αιτημάτων για την έκδοση επικουρικών συντάξεων λόγω γήρατος που κατατέθηκαν στα υποκαταστήματα ξεπέρασαν τις 70.000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments