Ελλάδα

Με περιορισμένες μετακινήσεις και κλειστά σχολεία η υποδοχή της “Ελπίδας”

Με περιορισμένες μετακινήσεις και κλειστά σχολεία η υποδοχή της “Ελπίδας”
Μεγάλη προσοχή και περιορισμό στις μετακινήσεις συστήνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Σε ένα ιδιότυπο λοκντάουν μπαίνει η χώρα με την έλευση της δεύτερης φάσης της κακοκαιρίας Ελπίδα που φέρνει χιόνια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση τις επόμενες 48 ώρες και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, απηύθυνε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, έπειτα από μια ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές.

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο, χρειάζεται από όλους προσοχή και εγρήγορση. Θερμή παράκληση ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρχών. Με σωστή συνεργασία όλων των φορέων τη βοήθεια των πολιτών θα μπορέσουμε να μειώσουμε αν είναι δυνατόν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από αυτή την κακοκαιρία», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.

Ενεργοποίηση του 112

Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε το 112, προειδοποιώντας το απόγευμα της Κυριακής τους κατοίκους της Αττικής και της Εύβοιας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις, το επόμενο 48ωρο. Η πολιτική Προστασίας ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Ελπίδα.

svg%3E

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όπως αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής.

Δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιανουαρίου.

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

Δείτε τη όλη τη λίστα με τα κλειστά σχολεία εδώ

Πού αναμένονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε κεντρικό, βόρειο Αιγαίο, βόρειες Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Θεσσαλία, κυρίως ανατολική Μαγνησία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και οι πυκνές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ στην ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με πρωτόγνωρες πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της χώρας που συνήθως δεν υπάρχουν ανάλογα καιρικά φαινόμενα. «Το φαινόμενο από βόρεια θα αρχίσει από την Κυριακή αργά για αυτό ανεξαρτήτως του καιρού αυτή τη στιγμή όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να ξέρουν ότι μπορεί να υπάρξει απρόοπτη αλλαγή του καιρού», επισήμανε ο υπουργός.

Ιδιαίτερα για την Αττική, όπως είπε, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση των μετεωρολόγων δηλαδή από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments