Ελλάδα

Αττική Οδός: Ραγδαίες εξελίξεις – Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Βασίλης Χαλκιάς

Αττική Οδός: Ραγδαίες εξελίξεις – Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Βασίλης Χαλκιάς
Προσωρινά καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Αριστοφάνης Παπαδημητρίου

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, όπως έγινε γνωστό ο Βασίλειος Χαλκιάς,  Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικής Οδού, από την ίδρυσή της το 1999, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε..

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του «Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η Αττική Οδός βρέθηκε στο “μάτι του κυκλώνα της οργής” , το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας του εγκλωβισμού στα χιόνια εκατοντάδων αυτοκινήτων, οδηγών και επιβατών, χωρίς καμία μέριμνα και σε συνθήκες χιονιά και πολικού ψύχους από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Χρειάστηκε να βγει ο στρατός στο δρόμο για να μοιράσει τρόφιμα και κουβέρτες στους ταλαιπωρημένους και εγκλωβισμένους οδηγούς. Ωστόσο μία ημέρα μετά τα προβλήματα παραμένουν. Η εταιρία ζήτησε συγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία και μετά από απαίτηση του πρωθυπουργού συμφώνησε να αποζημιώσει με 2.000 ευρώ κάθε αυτοκίνητο που εγκλωβίστηκε στο δίκτυό της.

Από πού θα πάρουν οι οδηγοί τα αυτοκίνητά τους – Πού συνεχίζεται ο εκχιονισμός

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αττικής Οδού  το απόγευμα της Τρίτης, οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν, κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199, να πηγαίνουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

– Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

– Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.

– Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).

– Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Παράλληλα, παραμένουν κλειστά και επιχειρείται εκχιονισμός και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα τμήματα:

– Από Βριλήσσια μέχρι Ανθούσα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

– Από την Κάντζα έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ελευσίνα και

– Στο τμήμα του Δυτικού κλάδου της Περιφερειακής Υμηττού από τη σήραγγα Κοντόπευκου μέχρι τη Σήραγγα Βριλησσίων.

Παράλληλα, καλούνται οι οδηγοί που παραμένουν στα οχήματά τους, να επικοινωνούν με το Κέντρο Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στο τετραψήφιο 1024.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments