Ελλάδα

Αττική Οδός κακοκαιρία: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε αμάξι ζητά ο Μητσοτάκης

Αττική Οδός κακοκαιρία: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε αμάξι ζητά ο Μητσοτάκης
Αττική Οδός κακοκαιρία: Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την εταιρεία να καταβάλλει αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αμάξι.

Η κακοκαιρία Ελπίδα προκάλεσε πολλά προβλήματα στην Αττική Οδό. Μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, από την εταιρεία,  αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο μετά τις πρωτοφανείς εικόνες λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας». Κατόπιν τούτου, η εταιρεία αποδέχθηκε το αίτημα του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Τι έγινε στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία. Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο.

«Καθηλωμένοι» χιλιάδες οδηγοί

Η κακοκαιρία καθήλωσε την Αττική Οδό με εκατοντάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι, ακόμα και για περισσότερες από 20 ώρες, στο σημείο, μη έχοντας τρόπο να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την παραχωρησιούχο εταιρεία, στην Αττική Οδό παραμένουν περίπου 1.200 οχήματα, αλλά είναι 200-300 οδηγοί που είναι στα οχήματα. Οι άλλοι τα έχουν εγκαταλείψει.

Η κατάσταση έχει δημιουργήσει οργή σε πολίτες, με την κυβέρνηση να προαναγγέλλει νωρίτερα την αναθεώρηση του πλάνου για την Αττική Οδό.

Επίχειρηση απεγκλωβισμού

attikiodos_apegklovismos8 svg%3E

Μαρτυρίες οδηγών

Ορισμένοι οδηγοί, όμως, ήταν εγκλωβισμένοι στην Αττική έως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Μανώλης, οδηγός ταξί, που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό 10 λεπτά αφού μπήκε στο δρόμο και ενώ ρώτησε την υπάλληλο όταν πλήρωσε τα διόδια και εκείνη τον ενημέρωσε ότι δεν γνώριζαν τίποτα για πιθανά προβλήματα!

Ο οδηγός, που μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ και ενώ ήταν εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του μαζί με την πελάτισσά του και μια άλλη γυναίκα, σε πίσω αυτοκίνητο που της τελείωσαν τα καύσιμα (!), είπε ότι μπήκε στην Αττική Οδό χθες στις 10:20!

«Είμαστε χιλιάδες αυτοκίνητα» είπε και τόνισε ότι σε ένα από τα αυτοκίνητα βρίσκεται εγκλωβισμένη και μια μεγάλη γυναίκα, η οποία είχε πάει να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και επέστρεφε στο σπίτι της όταν η κακοκαιρία και η αδιαφορία τους εγκλώβισαν!

«Είμαστε εδώ από χθες το μεσημέρι στις 12:00. Μας έφεραν ένα σάντουιτς και ένα νερό κάποιοι φαντάροι και μία κουβέρτα. Έριχνε πάρα πολύ χιόνι και ήταν όλα σταματημένα», είπε μιλώντας στο MEGA πολίτης που παραμένει εγκλωβισμένος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments