Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Επιτελική αδράνεια και ανικανότητα από την κυβέρνηση

ΚΙΝΑΛ: Επιτελική αδράνεια και ανικανότητα από την κυβέρνηση
ΚΙΝΑΛ: H γραμματέας της Κ.Ο του κόμματος μίλησε για "επιτελική αδράνεια και ανικανότητα" της κυβέρνησης σχετικά με την κακοκαιρία Ελπίδα.

Σφοδρή κριτική άσκησε το ΚΙΝΑΛ για την κακοκαιρία Ελπίδα. Η Ευαγγελία Λιακούλη κάνει λόγο για «επιτελική αδράνεια και την ανικανότητα» της κυβέρνησης και έλλειψη συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων και των Περιφερειών που επλήγησαν, με μπροστάρηδες τους αξιέπαινους εργαζομένους τους, πάσχισαν σε αντίξοες συνθήκες και με ίδιες δυνάμεις, να σταθούν στο πλευρό των συμπολιτών μας. Αφέθηκαν, όμως, ξανά στην τύχη τους.”

“Η απουσία κεντρικού ολοκληρωμένου σχεδιασμού υπήρξε δραματικά εκκωφαντική”

Προσθέτει “Στο πεδίο της πολιτικής προστασίας, οι μεμονωμένες προσπάθειες, για να είναι άμεσες και αποτελεσματικές, προϋποθέτουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συνεργειών μεταξύ φορέων. Η απουσία κεντρικού ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ετοιμότητας και βεβαίως ελέγχου, που θα το διασφάλιζε, υπήρξε δραματικά εκκωφαντική» σημειώνει η κ. Λιακούλη.

Όπως σημειώνει «παρά τις μακροχρόνιες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και των υπουργών του, τα γιγάντια θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που μαστίζουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες όχι μόνο παραμένουν άλυτα, αλλά πολλαπλασιάζονται».

“Η μακροχρόνια αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, καθίσταται πλέον επικίνδυνη”

«Η μεταρρύθμιση των αρμοδιοτήτων, που υποσχέθηκαν προεκλογικά και επαναλαμβάνουν διαρκώς από το 2019 μέχρι σήμερα, ακόμα αγνοείται. Ένα χρόνο μετά τη ‘Μήδεια’, έχουν πράξει το απόλυτο μηδέν, αρκούμενοι απλώς σε επικοινωνιακά ‘πυροτεχνήματα’. Η μακροχρόνια αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, καθίσταται πλέον επικίνδυνη» συνεχίζει η τομεάρχης Εσωτερικών του ΚΙΝΑΛ. Επισημαίνει παράλληλα πως για το Κίνημα Αλλαγής «η πολύπλευρη ενίσχυση των Δήμων και των Περιφερειών με τολμηρή αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και με τη συνοδεία των αναγκαίων πόρων, είναι επιτακτική προτεραιότητα».

«Απέναντι στην ‘επιτελική’ αδράνεια και την ανικανότητα, συνεχίζουμε στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών με τεκμηριωμένες προτάσεις και έμπρακτες πρωτοβουλίες» καταλήγει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments