Αθλητισμός

Australian Open Junior: Εκτός τετράδας η Λάκη

Australian Open Junior: Εκτός τετράδας η Λάκη
Australian Open Junior: Η Μιχαέλα Λάκη κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στον τελικό του τουρνουά της Αυστραλίας, όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στην τετράδα.

Η Μιχαέλα Λάκη έγραψε ιστορία στο Australian Open Junior. Η νεαρή ελληνίδα τενίστρια έδωσε τα πάντα, ωστόσο ηττήθηκε από την αμερικανίδα Λιβ Χοβντ (Νο 13 του ταμπλό) με 6-4, 6-0 σε 72 λεπτά και έτσι αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, ύστερα από μια πάρα πολύ καλή παρουσία σε όλο το τουρνουά.

Η 16χρονη αθλήτρια έμεινε πίσω με 5-1 στο πρώτο σετ και λίγο έλειψε να κάνει μία «μυθική» ανατροπή, ωστόσο η Χοβντ κατάφερε να κάνει το 6-4 και να πάρει το προβάδισμα στα σετ. Στο δεύτερο σετ η Λάκη ξέμεινε από δυνάμεις και έτσι η Αμερικανίδα έκλεισε το παιχνίδι, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στα ημιτελικά του θεσμού.

Η πρόκριση στους 16

Έπειτα από δίωρη μάχη, η 16χρονη Ελληνίδα Νο.6 του ταμπλό λύγισε με 4-6, 6-4, 6-4 τη Βρετανίδα (Νο.45 στον κόσμο) και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Επόμενη αντίπαλος της θα είναι η 17χρονη Τσέχα Ντομινίκα Σάλκοβα, Νο.40 στον κόσμο, η οποία απέκλεισε με 6-4, 4-6, 6-2 την Καναδή Μία Κάπρες.

Η Μιχαέλα Λάκη έχασε πέντε ευκαιρίες για μπρέικ στο πρώτο σετ και τελικά το έχασε με 4-6, ωστόσο έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Πήρε το δεύτερο σετ με 6-4, αλλά και το τρίτο με το ίδιο σκορ, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Λάκη σημείωσε 32 winners και είχε 41 αβίαστα λάθη, ενώ κέρδισε το 79% των πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς και το 48% πίσω από το δεύτερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments