Ελλάδα

Σέρρες: Με κουβέρτες πήγαν μαθητές σχολείο

Σέρρες: Με κουβέρτες πήγαν μαθητές σχολείο
Με κουβέρτες και τσάντες εμφανίστηκαν οι μαθητές στο σχολείο, σε μία προσπάθεια να προφυλαχθούν από το ψύχος

Κουκουλωμένοι με κουβέρτες εμφανίστηκαν μαθητές σε σχολείο των Σερρών.

Συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σκουτάρεως, εκτός από το βασικό που έχουν οι μαθητές, την τσάντα, χρειάστηκαν ένα επιπλέον «αξεσουάρ» η κουβέρτα, όπως μεταδίδει το infonews24.gr.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα μέτρα αποφυγής και εξάπλωσης του κορωνοϊού, που θέλουν τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες ανοιχτά για κάποιες ώρες, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη έως αφόρητη την παραμονή μέσα στις παγωμένες τάξεις.

Οι ίδιοι γονείς, διαμαρτύρονται έντονα και για την κατάσταση που επικρατεί ειδικά στην αυλή του σχολείου και δηλώνουν χαρακτηριστικά πως το σχολείο είναι από τα πλέον εγκαταλελειμμένα του νομού.

Οι εικόνες των κουκουλωμένων με τις κουβέρτες μαθητών, προκάλεσαν αίσθηση, ενώ σε παρέμβαση του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο Αντιδήμαρχος Σερρών και εκπαιδευτικός Δημήτρης Σιαμάγκας, ο οποίος ανέφερε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας του καυστήρα που παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέρμανση στο σχολείο.

Τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για Διδασκαλία – Οργάνωση της αίθουσας διδασκαλίας

Ο αριθμός των παιδιών σε κάθε αίθουσα/χώρο διδασκαλίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δώδεκα (12). Στις περιπτώσεις εκείνες που χρειάζεται, απαραίτητα, για λόγους διαχωρισμού των τμημάτων με 25 παιδιά, ο μέγιστος αριθμός παιδιών στην αίθουσα να είναι δεκατρία (13), αυτό θα γίνεται αυστηρά και μόνο όταν υπάρχει η δυνατότητα τήρησης των ενδεικνυόμενων αποστάσεων.

Η διδασκαλία γίνεται στην αίθουσα που έχει καθοριστεί για κάθε τμήμα και ομάδα (Α/Β) ή/και σε ανοιχτό χώρο, νοουμένου ότι πληροί συγκεκριμένα μέτρα ασφάλειας και υγείας και εφόσον τύχει ενημέρωσης και έγκρισης από τη Διεύθυνση του σχολείου ή από το εξουσιοδοτημένο/υπεύθυνο άτομο που έχει ορισθεί από τη Διεύθυνση για τον σκοπό αυτό.

Ο/Η κάθε µαθητής/µαθήτρια έχει το δικό του/της θρανίο και καρέκλα, τα οποία χρησιµοποιεί καθημερινά και για όλη τη διάρκεια των µαθηµάτων. Οι µαθητές/µαθήτριες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν θρανίο ή καρέκλα άλλου/άλλης συµµαθητή/συµµαθήτριάς τους.

Κάθε μαθητής/μαθήτρια παραμένει στο θρανίο του/της ή στον χώρο που έχει οριστεί να κάθεται κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας.

Η διάταξη των θρανίων ή/και του τρόπου που κάθονται τα παιδιά στην αίθουσα διδασκαλίας ή στον χώρο που θα καθοριστεί, γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μεταξύ των θρανίων απόσταση, τουλάχιστον, ενός (1) μέτρου.

Τα καθίσματα τοποθετούνται στην αριστερή κα δεξιά πλευρά των θρανίων εναλλάξ ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των καθήμενων μαθητών/ριών. Ο/Η εκπαιδευτικός καθορίζει τον χώρο διακίνησής του/της σε απόσταση ακτίνας, τουλάχιστον, δύο (2) μέτρων από τα μπροστινά θρανία. Σε περίπτωση που ο/η εκπαιδευτικός ή βοηθητικό και άλλο προσωπικό του σχολείου χρειαστεί να πλησιάσει/προσεγγίσει ένα παιδί, πρέπει και οι δύο, εκπαιδευτικός και παιδί, να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφάλειας (χρήση μάσκας ή/και γαντιών, τήρηση της μέγιστης δυνατής απόστασης κ.λπ.) και η στενότερη αυτή επαφή να έχει, κατά το δυνατό, όσο πιο μικρή χρονική διάρκεια.

Ο/Η εκπαιδευτικός υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία τους/τις μαθητές/μαθήτριες ότι πρέπει να αποφεύγεται η επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, για μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Ο/Η εκπαιδευτικός επισημαίνει και υπενθυμίζει τακτικά στους/στις μαθητές/μαθήτριες ότι σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος πρέπει να χρησιμοποιείται χαρτομάντιλο ή να γίνεται κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα. Συστήνεται οι μαθητές/μαθήτριες να έχουν μαζί τους χαρτομάντιλα και αντισηπτικά για να μην μετακινούνται από τη θέση τους. Είναι σημαντικό να υπενθυμίζεται στους/στις μαθητές/μαθήτριες ο σωστός τρόπος που πρέπει να πλένουν τα χέρια τους.

Τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα απορρίπτονται σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια ακολουθεί απαραίτητα επιμελές πλύσιμο/απολύμανση των χεριών (είτε με νερό και σαπούνι είτε με το αλκοολούχο διάλυμα που υπάρχει στην τάξη ή το ανάλογο που έχει το παιδί). Οι πλαστικές σακούλες των κάδων, όταν γεμίζουν, πρέπει να δένονται σφικτά και να απομακρύνονται σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments