Διεθνή

Wizz Air: Ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών λόγω Όμικρον

Wizz Air: Ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών λόγω Όμικρον
Wizz Air: Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέστη ζημιές λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και εν γένει της πανδημίας.

Η Wizz Air Holdings ανακοίνωσε διεύρυνση των προ φόρων ζημιών για το γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2022, αφού κατέγραψε σημαντικά υψηλότερες τιμές και είδε τα μέσα έσοδα ανά επιβάτη να μειώνονται, και προειδοποίησε για πλήγμα από τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Όμικρον στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Η αεροπορική εταιρεία με επίκεντρο την Ανατολική Ευρώπη, εμφάνισε προ φόρων ζημιές στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, 266,1 εκατ. Ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 115,9 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 408,4 εκατ. Ευρώ από τα 149,9 εκατ. Ευρώ, κυρίως λόγω της υψηλότερης παραγωγικής ικανότητας, ανέφερε.

Πτώση εσόδων λόγω Όμικρον

Τα επικουρικά έσοδα αυξήθηκαν στα 246 εκατ. Ευρώ από τα 81,6 εκατ. Ευρώ, αλλά τα μέσα έσοδα ανά επιβάτη μειώθηκαν στα 52,4 ευρώ από τα 66,1 ευρώ πριν από ένα χρόνο. Η εταιρεία τόνισε πως το γ΄ τρίμηνο επλήγη από τις επιπτώσεις της Όμικρον, και ότι αναμένει η ζήτηση τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και μέρος του Μαρτίου, να συνεχίσει να πλήττεται από την ταξιδιωτική αβεβαιότητα.

Η Wizz Air αναμένει λειτουργικές ζημιές στο δ΄ τρίμηνο ελαφρώς υψηλότερες από τις λειτουργικές ζημιές των 213,6 ρκατ. Ευρώ που κατέγραψε στο γ΄ τρίμηνο, οι οποίες ήταν μεγαλύτερες από τις ζημιές των 141,9 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments